Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ισπανία: Επιθέσεις με αλεξίπτωτο ετοίμαζαν τα μέλη της Αλ Κάιντα

 Το παρακάτω άρθρο αναδημοσιεύεται τις τρεις τελευταίες ημέρες σε δεκάδες Ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Τα νέα που μεταφέρει δεν είναι καλά για το άθλημά μας.
 Αν είμασταν σε άλλη χώρα θα φοβόμουν για προληπτική προσπάθεια αστυνόμευσης και ελέγχου, ίσως μέσω των Λεσχών της κάθε περιοχής, ίσως με προσπάθεια περιορισμού των χώρων απογείωσης και πτήσης ειδικά κοντά σε αστικές περιοχές και ιδίως με πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην ελεύθερη πτήση Παραμοτέρ και ''εγκλωβισμό'' τους σε πολύ συγκεκριμένα πτητικά πεδία. 
Ευτυχώς εδώ που κατοικούμε το χώμα γράφει ακόμα Ελλάδα, μία χώρα μαγική από πολλές απόψεις, δεν περιμένουμε λοιπόν να γίνει τίποτα από όλα αυτά στο πολύ κοντινό - ορατό μας μέλλον, εκτός αν..... 
εκτός αν ο διάβολος σπάσει όντως το ποδάρι του και γίνει κάποιο τέτοιο τρομοκρατκό εγχείρημα σε χώρα του εξωτερικού. Τότε με λίγα λόγια ξεχάστε το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, το Παραμοτέρ και τα άλλα όλα, ειδικά τα μηχονοκίνητα αθλήματα του αέρα με την ελεύθερη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα.


Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό και το ακτιβιστικό εγχείρημα που έκαναν οι άνθρωποι της Greenpeace πριν μερικούς μήνες, να πετάξουν με Παραμοτέρ επάνω από πυρηνικό σταθμό στην Γαλλία και να πετάξουν ένα καπνογόνο στον θόλο του αντιδραστήρα, εξομοιώνοντας τρομοκρατική επίθεση και υποδηλώνοντας το πόσο εύκολο είναι αυτό να γίνει. 
Τότε είχε γίνει μεγάλος ντόρος με όλα τα μέσα ενημέρωσης να παίζουν το σχετικό βίντεο και όποιος θυμάται από το Paragliding And Aviation είχαμε επισημάνει τον ορατό αν μη τι άλλο κίνδυνο αυτή η ενέργεια της Greenpeace να δώσει ιδέες σε τρομοκράτες αλλά και να βάλει ιδέες αυστηρού περιορισμού του αθλήματος σε ανευθυνουπευθύνους.  

 Ισπανία: Επιθέσεις με αλεξίπτωτο ετοίμαζαν τα μέλη της Αλ Κάιντα

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι συλληφθέντες μπορεί να προετοίμαζαν επιθέσεις στην Ισπανία» ή και σε άλλες χώρες, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη σύλληψη τριών μελών της Αλ Κάιντα, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση των ισπανικών αρχών για τον εντοπισμό των υπόπτων ως «μία από τις σημαντικότερες» έρευνες εναντίον της Αλ Κάιντα σε διεθνές επίπεδο.

Οι τρεις άνδρες είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και δηλητήρια, όπως ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης. Φέρονται επίσης ότι είχαν εκπαιδευτεί σε πακιστανικά στρατόπεδα και είχαν ειδικευτεί στη χρήση εκρηκτικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Παΐς συνδέονται με την ισλαμική οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα που εδρεύει στο Πακιστάν. Η οργάνωση αυτή θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση που σημειώθηκε το 2008 στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, από την οποία σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Καδένα Σερ, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στη Λα Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν, μια πόλη κοντά στο Κάντιθ. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες είναι δύο Τσετσένοι και ένας Τούρκος ενώ άλλα μετέδωσαν ότι πρόκειται για έναν Τσετσένο, ένα Ρώσο και έναν Τούρκο. Ο Φερνάντεθ Ντίαθ δεν διευκρίνισε την καταγωγή των συλληφθέντων, λέγοντας μόνο ότι δύο από αυτούς προέρχονται από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και εντοπίστηκαν στην επαρχία Σιουδάδ Ρεάλ, στα νότια της Μαδρίτης. Ο ένας θεωρείται πολύ σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σε διεθνές επίπεδο. Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να είναι ο λογιστής της ομάδας.

Οι τρεις τους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση αμέσως μόλις έφτασαν στην Ισπανία, πριν από ένα μήνα, προερχόμενοι από τη Γαλλία. Η αστυνομία υποπτευόταν ότι ήθελαν να διαπράξουν μια επίθεση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, σύμφωνα με την Ελ Παΐς.

Στις 11 Μαρτίου 2004 η Ισπανία είχε συγκλονιστεί από τις βομβιστικές επιθέσεις στον προαστιακό σιδηρόδρομος της Μαδρίτης που στοίχισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους. Έκτοτε έχουν συλληφθεί πολλοί ριζοσπάστες ισλαμιστές κυρίως στην Καταλονία και τη Βαλένθια.

Είναι όμως η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα έχοντας στην κατοχή τους εκρηκτικές ύλες. Σύμφωνα με τον υπουργό στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών ικανή «να καταστρέψει ένα λεωφορείο».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας
Πηγή: http://www.zougla.gr/
 -------------------------
Δείτε ακόμα σχετικά....

Γαλλία:Ακτιβιστής της Greenpeace εισήλθε με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς σε Πυρηνικό Σταθμό!

&

Το βίντεο από την πτήση Ακτιβιστών της Greenpeace με Paramotor πάνω από Πυρηνικό Σταθμό.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: