Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αίσιο τέλος - Με Super Puma μεταφέρθηκε στο Ρίο ο τραυματισμένος Ελβετός Παραπεντάς από την Βαράσοβα. Άψογη κινητοποίηση - Ευχαριστίες από τους Ελβετούς συναθλητές του!

''Θα κάνουμε τα πάντα'' είπαν από το ΕΚΣΕΔ στο μέλος της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας και καλό μας φίλο κ Αλέκο Χαντζάρα ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το Ελβετικό γκρουπ και ήταν εκείνος που έκανε τις πρώτες επικοινωνίες με το θάλαμο επιχειρήσεων.

http://agrinionet.gr

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 40χρονου Ελβετού Αλεξιπτωτιστή Πλαγιάς ο οποίος τραυματίστηκε χθες Πέμπτη  περίπου στις 16:30 το απόγευμα στη Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Ελβετός πιλότος σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι πολυτραυματίας και απεγκλωβίστηκε από δύσβατο σημείο με τη βοήθεια της 6ης ΕΜΑΚ της Πάτρας ενώ ανεκτίμητη και καθοριστική ήταν η άμεση κινητοποίηση της ΠΑ και του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης).
Ειδικότερα η ΠΑ κινητοποίησε δύο ελικόπτερα, ένα Agusta Bell - 205 της 358 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης από τον Άραξο και ένα Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης από την Ελευσίνα, με το οποίο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Άραξο (πιθανότατα νύχτωνε και δεν μπορούσε πλέον να χησιμοποιηθεί το ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου) και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Επίσης στο ΕΚΣΕΔ οι άνθρωποι που ήταν βάρδια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το λέμε μετά λόγου γνώσεως αφού οι πρώτες επικοινωνίες των Ελβετών πιλότων με το συντονιστικό όργανο έγιναν μέσω Έλληνα πιλότου του κ Αλέκου Χαντζάρα από την Λέσχη της Πάτρας ο οποίος και ειδοποιήθηκε από τους Ελβετούς για το συμβάν. 'Θα κάνουμε τα πάντα'' του είπαν. Και το έκαναν. Και όπως μας είπε και ο ίδιος, ''τελικά δεν είναι όλα μαύρα σε αυτή την χώρα!''
Μέχρι αργά το βράδυ και αφού είχε γίνει ο απεγκλωβισμός και η αερομεταφορά στο νοσοκομείο οι άνθρωποι από το ΕΚΣΕΔ επικοινωνούσαν με την Ελβετική ομάδα για να ρωτήσουν για την πορεία της υγείας του τραυματία και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεσή τους αν χρειαστούν κάτι. Η Ελβετική ομάδα τους ευχαριστεί πολύ για όλα.

Ο τραυματίας του οποίου η κατάσταση είναι σταθερή, είναι μέλος ενός από τα πολυμελή δυτικοευρωπαικά γκρουπ τα οποία αυτή την εποχή έρχονται για πολυημερες πτητικές διακοπές στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι στην ουσία τον καλό καιρό και τις πολλές και διαφορετικές πανέμορφες περιοχές πτήσεων που υπάρχουν σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους στην ευρύτερη περιοχή της Αχαίας και της  Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για ένα ιδιότυπο εναλλακτικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο τουριστικό ρεύμα που ανθεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, χάρη και στις προσπάθειες για τη δημιουργία των σχετικών υποδομών από τα τοπικά Αεραθλητικά Σωματεία.
Εμείς να ευχηθούμε στον τραυματία καλή ανάρρωση και να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκομένους που έτρεξαν να βοηθήσουν, την ΠΑ, το ΕΚΣΕΔ, τα πληρώματα της 358 και της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης που είναι πάντα εκεί, την Πυροσβεστική και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας καθώς και το ΕΚΑΒ. Όλοι τους ήταν άψογοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί!
Δεν είναι και τόσο απλό ένας πολυτραυματίας σε άγνωστη κατάσταση να είναι εγκλωβισμένος στο βουνό. Αν χαθεί λίγος χρόνος και πέσει το τελευταίο φως, ειδικά τώρα που μικραίνει η μέρα τα πράγματα από απλά μπορούν να γίνουν τραγικά.
Μόλις πριν λίγες ημέρες θρηνήσαμε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έπεσε όχι σε κάποιο δύσβατο σημείο αλλά καταμεσίς στον κάμπο της Καρδίτσας, και για τον οποίο δυστυχώς ο συναγερμός ότι αγνοείται άργησε να δωθεί. 22 ώρες μόνος και αβοήθητος... το επόμενο πρωί ήταν ήδη πολύ αργά...
Γι αυτό το μόνο που μπορούμε να πούμε για τη χθεσινή άμεση κινητοποίηση είναι ότι σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς! 
----------------------------------------
UPDATE: Αναδημοσιεύουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑ:
  http://www.haf.gr/el/mission/socialservice/news.asp?id=8022

Για Έρευνα - Διάσωση,
  • Ένα (1) Super Puma και ένα (1) ΑΒ-205 εκτέλεσαν αποστολή έρευνας-διάσωσης για τραυματία αεροπτεριστή στη Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας.
Εκτελέστηκαν 3 έξοδοι και συμπληρώθηκαν 3,5 ώρες πτήσης.

2 σχόλια:

Πείτε το εδώ..!: