Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Zoncolan- Ολυμπος" Απο την Ιταλία Στον Όλυμπο με την δύναμη του αέρα

 Του Μανώλη Ανδρεαδάκη από το fb:
Ο ΣΚΟΠΟΣ:
- Να περάσει τα Βαλκάνια, ξεκινώντας από Carnia , το λίκνο του αιωροπτερισμού στον κόσμο , και να φτάσει τον Όλυμπο , την κατοικία των θεών . Το μακρύτερο ταξίδι που έγινε ποτέ με Αιωρόπτερο, ένα μη μηχανοκίνητο αεροσκάφος!

- Ο πιλότος της ιταλικής ομάδας Suan Selenati, αθλητής αιωροπτεριστής παγκόσμιας κλάσης θα χρησιμοποιήσει μόνο τη δύναμη του ανέμου και τη χρήση των ποδιών του για να καλύψει τα 1.500 χιλιόμετρα που χωρίζει το Zoncolan απο τον Όλυμπο . Μαζί του, ένας άλλος πιλότος θα τον βοηθήσει να επιλέξει τους καλύτερους τρόπους για να πετάξει όσο το δυνατόν περισσότερο.

- Οι δύο πιλότοι θα ακολουθούνται απο το έδαφος από ένα τρίτο πρόσωπο που θα μεταφέρει τα ανεμόπτερα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την επιβίωση τους. Του επιτρέπεται μόνο να μετακινεί τα ανεμόπτερα και οχι τους πιλότους μέχρι το επόμενο σημείο απογείωσης. Έτσι οι πιλότοι θα κάνουν όλη τη διαδρομή των 1500 χιλιομέτρων με τη δύναμη του ανέμου ή των ποδιών τους.

- Με το όχημα υποστήριξης εδάφους θα ταξιδέψει φωτογράφος - δημοσιογράφος η οποία θα τεκμηριώνει την όλη περιπέτεια, να αποτυπώσει τον παλμό και την ψυχή των τοπικών πληθυσμών.

- Η όλη προσπάθεια καλύπτεται ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω του Live tracking, μια τεχνολογία που επιτρέπει να απεικονίσει σε πραγματικό χρόνο τη θέση και τις κινήσεις των πιλότων σε 3 διαστάσεις .

Αυτή τη στιγμή οι 2 πιλότοι της Ιταλικής ομάδας είναι κοντά στην Κοζάνη και ετοιμάζονται για την τελική τους προσέγγιση στον Ολύμπο που θα γίνει αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, με προσγείωση στην παραλία του Λιτόχωρου. Ο τοπικός δήμος έχει ετοιμάσει μια εκδήλωση υποδοχής των αθλητών.
 
http://www.suanselenati.com/
https://www.facebook.com/suan.selenati
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: