Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Άλλη μια μέρα στο ...γραφείο! - Το βίντεο από τη διάσωση Τούρκου Ιστιοπλόου από την ΠΑ

Και μιά είδηση που πέρασε ως συνήθως στα ψιλά. Η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 24 Ιουνίου και το βίντεο ανέβηκε στον ιστότοπο της ΠΑ στις 4 Ιουλίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έρευνα και διάσωση εντός της Περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων Αθηνών (Athens Flight Information Region) αποτελεί υποχρέωση και δικαιοδοσία της Ελλάδος σύμφωνα με την Συνθήκη του Σικάγου και τη Σύμβαση του Αμβούργου, όχι μόνο de jure αλλά όπως διαπιστώνουμε και στο παρακάτω βίντεο -για άλλη μια φορά- και de facto.

Η Τουρκία έχει δηλώσει όριο για την έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ναυτικών ατυχημάτων τον 25ο μεσημβρινό το 1989, έξι χρόνια αφού η Ελλάδα είχε δηλώσει τα όρια του FIR Αθηνών. Πέρα από τα νομικά επιχειρήματα η καθημερινή πρακτική δείχνει σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκεί αυτό το δικαίωμα 365 μέρες το χρόνο σε κάθε καιρό και με κάθε συνθήκες, παρά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν πολλές φορές ως προς την αντιμετώπιση που έχει το προσωπικό και τα πληρώματα μας σε θέματα οδοιπορικών, φύλλων πορείας, υπερωριών, αργιών κλπ, από την ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΑ:

(24/6/2011) Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 10:22 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Χίου, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό τη διάσωση Τούρκου υπηκόου, λόγω εισροής υδάτων στο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαινε, ενώ αυτό έπλεε μεταξύ Άνδρου και Τήνου. Η αποστολή ολοκληρώθηκε στις 11:09 με τη μεταφορά του διασωθέντος στη Μύκονο.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Δείτε το βίντεο στο
http:///media/sar_turk_24_6_11.wmv

-----------------------
Πηγή: http://www.enkripto.com/2011/07/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: