Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Το Leonardo Live στον αγώνα Καλέντζι 2009

Από τον Μανώλη Ανδρεαδάκη
Στον αγώνα Καλέντζι 09 θα χρησιμοποιηθεί το Leonardo Live για πρώτη φορά επίσημα για όσους πιλότους έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Ένα ειδικό directory θα δημιουργηθεί για τον αγώνα στο Καλέντζι που θα περιέχει όλους τους πιλότους που θα συμμετέχουν, με το όνομα τους, τον αγωνιστικό τους αριθμό και το user name με το οποίο έχουν πρόσβαση στο σύστημα και εκτός αγώνων.
Οι πιλότοι πρέπει να έχουν- προαιρετικά για τον αγώνα εφόσον πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή- τον απαραίτητο εξοπλισμό, κατάλληλα σεταρισμένο.

Η χρήση του Leonardo Live έχει πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τον πιλότο όσο και για την διοργάνωση:
- Βοηθάει την περισυλλογή και τον υπεύθυνο ασφαλείας.Σε περίπτωση ανάγκης ο πιλότος άμεσα μπορεί να στείλει αναφορά για το είδος του προβλήματος του με την ακριβή θέση του.
- Εμφανίζει το task και τους πιλότους σε τρισδιάστατη απεικόνιση ώστε να μπορούν όλοι ανεξάρτητα του αν βρίσκονται κοντά ή στην άλλη άκρη της Ελλάδας να παρακολουθούν τον αγώνα και να έχουν πλήρη άποψη για την εξέλιξη του task.
- Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιβεβαίωση της πτήσης σε περίπτωση δυσλειτουργίας του κανονικού GPS.
Για να χρησιμοποιηθεί σωστά το Leonardo Live στα πλαίσια του αγώνα ο πιλότος θα πρέπει:
α) Να έχει φροντίσει από πριν την εγκατάσταση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας του LeonardoLive στο κινητό του. Εναλλακτικά Θα μπορέσει να το κάνει αυτό στα πλαίσια της παρουσίασης που θα δοθεί την Παρασκευή το απόγευμα.
β) Κατά την εγγραφή του στην γραμματεία του αγώνα να δηλώσει το username που έχει στο LeonardoLive.
γ) Στο τέλος της πτήσης να στείλει το σήμα "Everything OK" και αμέσως μετά "Submit to Leonardo" την πτήση του με διάστημα καταγραφής 2 δευτερολέπτων.
δ) Να μην διαγράψει την πτήση από το κινητό του μέχρι το τέλος του αγώνα. Τα κινητά έχουν αρκετή μνήμη ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την αποθήκευση πολλών (>50 ) πτήσεων.
Την Παρασκευή 22 Μαΐου το απόγευμα μετά την παράδοση των GPS και σε ώρα και μέρος που θα ανακοινωθεί στο πρωινό task briefing ο Μανώλης Ανδρεαδάκης , δημιουργός του LeonardoLive θα κάνει μια μικρή παρουσίαση του συστήματος και θα βοηθήσει στην εγκατάσταση του προγράμματος σε πιλότους που έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Η παρουσίαση συνοπτικά:- Σύντομη περιγραφή- Δυνατότητες του Leonardo Live που δεν είναι πολύ γνωστές.- Συζήτηση για κατάλληλα κινητά, τι να προσέξουμε στην αγορά κινητού.- Αναφορά στο κόστος λειτουργίας.
- Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και μετά εγκατάσταση στα κινητά τηλέφωνα όσων θέλουν.- Θα ήταν καλό στο τελευταίο αυτό στάδιο να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο από κάθε λέσχη ώστε να δει πως γίνεται η εγκατάσταση και την επίλυση πιθανών προβλημάτων ώστε να μπορεί μετά να βοηθήσει τους υπόλοιπους.Θα γίνει κάθε προσπάθεια να κρατηθεί η διάρκεια της παρουσίασης στο ελάχιστο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: