Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Απόλυτα επιτυχής η επιχείρηση στο Louis Majesty

* Άρθρο του greekhelicopters.gr

Την 10-02-10 και ώρα 09.00 απογειωθήκαμε για αποστολή μεταφοράς ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο Louis Majesty που έπλεε 80ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.
Αν και ήταν μέρα η δυσκολία της αποστολής ήταν η κακοκαιρία και συγκεκριμένα οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή οι οποίοι έφτασαν και τους 65 κόμβους!
Επίσης υπήρχε χαμηλή ορατότητα λόγω της γνωστής λασποβροχής που συνοδεύουν οι νοτιάδες. Καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής αντιμετωπίσαμε ισχυρές αναταράξεις κυρίως στην περιοχή της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου.
 
Οταν προσεγγίσαμε το πλοίο καταλάβαμε ότι η εκτέλεση της αποστολής ήταν αρκετά δύσκολη λόγω του μεγάλου κυματισμού που προκαλούσε ανεξέλεγκτη κίνηση ιδιαίτερα της πλώρης του όπου και βρισκόταν η προκαθορισμένη περιοχή ανάσυρσης του ασθενούς.
Ετσι λοιπόν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου αποφάσισε να εκτελέσει την ανάσυρση από το τρίτο κατάστρωμα της πρύμνης.
Η σταθεροποίηση του ελικοπτέρου και η μετεώρισή του πάνω από το πλοίο έφτασε σε οριακά επίπεδα, λόγω του ισχυρού ανέμου και των ριπών που το ανάγκαζαν να πιέζεται αεροδυναμικά σε σημείο τερματισμού ποδωστηρίου.
Στη συνέχεια έγινε με μεγάλη δυσκολία η καταβίβαση των δυτών και του φορείου όπου έγινε το δέσιμο του ασθενή και αναβίβασή του.
Αποχωρήσαμε από την περιοχή και προσγειωθήκαμε στην Ανδραβίδα όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τον ασθενή,το ε/π ανεφοδιάστηκε και επιστρέψαμε στην Ελευσίνα.
Γενικά ήταν μια υψηλού ρίσκου αποστολή σε όλα τα επίπεδα. Και στη φάση του δρομολογίου αλλά πολύ περισσότερο στη φάση της ανάσυρσις του ασθενούς.
Πιστεύω ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αποστολής το ελικόπτερο αλλά και ο κυβερνήτης έφτασαν στα όριά τους.

Ανθυποσμηναγός (Ι) Αποστόλου Β. συγκυβερνήτης ε/π S.Puma





Το πλήρωμα του ε/π S.Puma: 
ΚΥΒ/ΤΗΣ: ΕΠΓΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣ. (ΠΑ)
ΣΥΓΚ/ΤΗΣ: ΑΝΘΣΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣ (ΠΑ)
JUMP SEAT: YΠΣΓΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΜΙΧ (ΠΑ)
ΜΗΧ/ΚΟΣ: ΑΝΘΣΤΗΣ ΛΕΩΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: ΑΝΘΣΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜ (ΛΣ)
ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ: ΚΕΛ/ΣΤΗΣ ΣΙΑΤΟΣ ΙΩΑ (ΛΣ)
ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ¨: Λ/Φ ΚΡΙΤΣΙΑΝΗΣ ΕΥΑΓ (ΛΣ)

πηγή: www.greekhelicopters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: