Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Απογείωση Αλεξιπτώτου πλαγιάς από Αερόστατο θερμού αέρα ..

Paraglider leaps from hot air balloon over Château-d'Oex

Swiss parapente pilot, Yves Berlowitz, leaps off the edge of the basket over 2,000 metres above.
The Château-d'Oex International Balloon Festival Jan 2010.
The balloon, piloted by ex-European and World Champion David Bareford, accends to over 10,000 ft ASL before Yves makes his breath-taking jump!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί..


Λίγα λόγια πριν..
Φυσικά στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς έχουμε συνηθίσει να λέμε στους μη μυημένους ότι στο αεράθλημά μας δεν κάνουμε πτώσεις αλλά πτήσεις. Έχουμε μια κανονική πτέρυγα στην οποία ισχύουν όλοι οι σταθεροί κανόνες της αεροδυναμικής που ισχύουν και σε όλα ανεξαιρέτως τα ιπτάμενα μέσα και που έχει την ικανότητα να εκμεταλεύεται τα θερμά και γι΄αυτό ανοδικά ρεύματα της ατμόσφαιρας και να ανεμοπορεί ανάλογα με τις συνθήκες για μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.
Στην Ελλάδα το ρεκόρ απόστασης κοντεύει να φτάσει τα 200 χιλιόμετρα σε ευθεία, ενώ στον κόσμο πολαπλασιάστε περίπου επί τρία.
Χρειάζεται να τα εξηγήσουμε αυτά γιατί μας διαβάζουν και άνθρωποι που πρώτη φορά έρχονται σε μια κάποια επαφή με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και πρέπει να πούμε ότι η απογείωση που θα δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί δεν είναι φυσικά η συνήθης.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν είναι αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης, δεν είναι φτιαγμένο για να πέσεις από ψηλά και να το ανοίξεις μετά. Απογειωνόμαστε από πλαγιές βουνών, αφού πρώτα η πτέρυγά μας έρθει σε πτήση και έχουμε απόλυτο έλεγχο επάνω της ήδη πριν αφήσουμε το έδαφος έστω και για ένα εκατοστό.
Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή μπορείτε να δείτε τώρα αυτό το βιντεάκι όπου ο Yves Berlowitz ''απογειώνεται'' με αλεξίπτωτο πλαγιάς από ένα αερόστατο θερμού αέρα που βρίσκεται στα 2000 μέτρα υψόμετρο. Δείτε την προσπάθεια του να το σταθεροποιήσει στις βίαιες κινήσεις που κάνει η πτέρυγα καθώς εκτείνεται και θυμηθείτε ότι ο κυριώτερος φόβος είναι αυτός της εμπλοκής.


You Tube Link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: