Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ανεμογεννήτριες: Μικρό όφελος - μεγάλη καταστροφή λένε τώρα οι επιστήμονες


*Από την Εφημερίδα Διρφυακά Νέα

anemogenitries

Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»
Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας. Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:
- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.
- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό (στη Δανία ο τουρισμός έπεσε 40%), την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.
 

πηγή:http://www.corfunews.gr/el/ 

2 σχόλια:

  1. pas na mas afiseis anergous vagelaki!!!!! alla na ksereis oti an mino anergos tha paro xalia apo enan tsigano kai tha ta poulao stin platia voudi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήθελα να σε πληγώσω βρε Θοδωρή.. ειδικά εσένα...
    Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο ως προς την ουσία του πράγματος, όλοι πιστέψαμε κάποια στιγμή ότι οι ανεμογεννήτριες είναι μέρος της λύσης..
    Και τελικά αυτό που είδαμε πέρα από τις αναγκαίες έλικες και τις κολώνες, είναι τεράστιους δρόμους πάνω στα βουνά, πυλώνες υψηλής τάσης και άλλους δρόμους για να κατασκευαστούν αυτοί, εναέρια μεταφορά που θα μπορούσε σίγουρα να είναι υπόγεια..
    Και όλα αυτά θα μείνουν για πάντα, με το πάντα να περιλαμβάνει το υπόλοιπο της δικής μας ζωής και της ζωής των παιδιών μας, και φαντάζεται κανείς το κόστος που θα απαιτηθεί και η περαιτέρω καταστροφή που θα συμβεί τότε, αν κάποια στιγμή στο μακρινό απροσδιόριστο μέλλον αποφασιστεί να αφαιρεθούν όλα αυτά..
    Δεν χρειάζεται να σου πώ ότι σε πάρα πολλές των περιπτώσεων όλα αυτά γίνονται μέσα σε προστατευόμενες NATURA περιοχές που πολύ θα ήθελα κάποιος να μου πει από τι τέλος πάντων προστατεύονται..
    Δεν χρειάζεται να πω για παράδειγμα ότι στον Παναχαικό, το μεγαλύτερο Αιολικό πάρκο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, δεν έπρεπε να επιτραπεί να γίνει η επέκταση προς το οροπέδιο στο Πρασούδι που είναι σπάνιας ομορφιάς και εννοείται ο Παναχαικός είναι η μόνη προστατευόμενη περιοχή τόσο κοντά στην Πάτρα..
    Αλλά είπαμε εντάξει σε όλα αυτά, ειδικά όλοι εμείς που είμαστε σχεδόν κάθε ημέρα στο βουνό, τουλάχιστον να γινει κάτι, να γλυτώσουμε λίγη σκόνη, λίγο διοξείδιο, λίγο κάρβουνο..
    Και τελικά δεν γίνεται τίποτα βρε Θοδωρή.. μια βιομηχανία είναι κι αυτή, οι ίδιοι που οι άλλες επιχειρήσεις τους ρυπαίνουν, τα φτιάχνουν κι αυτά στο βωμό των επιδοτήσεων και της σταθερής τιμής ανά κιλοβατοώρα για κάμποσα χρόνια..
    Κι έπειτα τι..?
    Τουλάχιστον να αποδίδει και τα αναμενόμενα σε παραγωγή ενέργειας, αυτό είναι το επιθυμητό, αλλιώς είναι να σε πιάνει μεγάλη απογοήτευση κάθε φορά που τα βλέπεις..
    Πάντως αν μείνεις ποτέ άνεργος πράγμα που δεν το εύχομαι ποτέ σε κανέναν, θα σου συστήσω εγώ ο ίδιος κάμποσες εταιρίες χονδρικής με ένα σωρό ωραία πράγματα για να μην χρειαστεί να πέσεις στους εποχικούς ''συναδέλφους'' μου που αναφέρεις πιο πάνω.. και μετά έλα και πούλα τα όπου θές, ακόμα και στην πλατεία που είμαι εγώ, πολύ θα το ήθελα να έχω κοντά εναν τέτοιο καλό φίλο για συνάδελφο σαν εσένα..

    ΥΓ. Το κύριο άρθρο δεν είναι δικό μου, απλώς το βρήκα και το αναδημοσίευσα χωρίς σχόλια επειδή μας έχει απασχολήσει το θέμα των ανεμογεννητριών και η χωροθέτησή τους πολλές φορές σαν παραπεντίστικη κοινότητα.
    Τώρα ξέρεις και τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: