Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Φωτό από την ανέλκυση του Canadair CL-215 στην λίμνη Παμβώτιδα

Από αποτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε χθες το μεσημέρι
για την ανέλκυση από τη λίμνη Παμβώτιδα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ που ακινητοποιήθηκε λόγω καταστροφής του ενός πλωτήρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτίας στα Γιάννινα.
Με τη βοήθεια του Στρατού, ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας που ήρθαν ειδικά για την επιχείρηση στα Γιάννινα, ιδιωτών αλλά και νησιωτών με τα καραβάκια, το Καναντέρ μεταφέρθηκε αρχικά από την περιοχή της Δραμπάτοβας κοντά στον Μάτσικα.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια  ειδικών γερανοφόρων οχημάτων το αεροπλάνο έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί στη στεριά προκειμένου να επισκευαστεί η ζημιά που υπάρχει στον πλωτήρα.
Σε δηλώσεις του ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Γιώργος Ντζιμάνης σημείωσε τη βοήθεια δυτών που κατάφεραν να ξεκολλήσουν το ένα φτερό του αεροσκάφους από τη λάσπη και στη συνέχεια τοποθετώντας του ειδικά μπαλόνια το σταθεροποίησαν, προκειμένου να αρχίσει η επιχείρηση ανέλκυσης.
Ωστόσο, μετά από κάποιες απόπειρες αποδείχθηκε πως το γερανοφόρο όχημα ήταν αδύνατο να σηκώσει το βάρος του Καναντέρ και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Πληροφορίες θέλουν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να εξετάζει την περίπτωση να έρθει ειδικός γερανός, μεγαλύτερων δυνατοτήτων, από την Πάτρα.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι της πόλης που βρέθηκαν στην παραλίμνια περιοχή, στο τέλος της οδού Στρατάρχου Παπάγου, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το εντυπωσιακό ομολογουμένως θέαμα.
-----------------------
Πηγή: http://epirusonline.gr/
Δείτε ακόμα σχετικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: