Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Απόστολος Μαυροθαλασσίτης - Ο ''Guru'' του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και πάλι στους αιθέρες με τα φτερά της ψυχής του!!!

*Άρθρο της http://www.espressonews.gr
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ - Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ



 Και πάλι στους αιθέρες με τα φτερά της ψυχής του
Εμαθε να ζει στους... ουρανούς και να γεύεται κάθε στιγμή που η αδρεναλίνη του χτυπούσε κόκκινο. Ενα σοβαρό ατύχημα όμως τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. «Θα πετάξω ξανά» είπε ο πρωταθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς Απόστολος Μαυροθαλασσίτης και με την ατσαλένια δύναμη της ψυχής του θα σκίζει και πάλι τους αιθέρες!

Για είκοσι ολόκληρα χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδος είχε μάθει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους κορυφαίους αθλητές του είδους. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό το 2009, κάποιοι τον θεώρησαν ξοφλημένο, μόνο που δεν υπολόγισαν την εσωτερική του δύναμη και την αγάπη του για τους ουρανούς.
     
Τώρα, με ένα πλατύ χαμόγελο, ο Απόστολος παρουσιάζει στην «Espresso» το ειδικού τύπου υπερελαφρύ αεροπλάνο που έφερε από την Ιταλία και το οποίο είναι το πρώτο στην Ελλάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Μετά το ατύχημά μου κάποιοι απομακρύνθηκαν από μένα, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου. Εγώ θα βρεθώ ξανά στον ουρανό και θα ζήσω και πάλι την ελευθερία των πτήσεων. Μπορεί να μη φοράω το αλεξίπτωτό μου αυτή τη φορά, αλλά σημασία έχει για μένα ότι θα νιώσω και πάλι την αδρεναλίνη να φτάνει στα όρια».

Το ατύχημα συνέβη τον Φεβρουάριο του 2009 στο Μεξικό όταν ενώ βρισκόταν στα 3.000 μέτρα ένας συναθλητής του -από λάθος χειρισμό- έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα ο Απόστολος να «σκάσει» άσχημα στο έδαφος. «Ηταν μια κακή στιγμή στην καριέρα μου. Τώρα προχωράω μπροστά και συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά. Σημασία έχει ότι υπάρχω και μπορώ να βλέπω στα μάτια τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Κάποια στιγμή ο Απόστολος πληροφορήθηκε για τη σχολή που υπάρχει στην Ιταλία για άτομα με ειδικές ανάγκες, η οποία εκπαιδεύει αυτούς τους ανθρώπους να πετούν με ειδικού τύπου αεροπλάνα. «Εμαθα τα πάντα για τη σχολή αυτή μέσα από το Internet. Είδα video με την εκπαίδευση και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι μπορώ να το κάνω και εγώ. Οταν ένας άνθρωπος έχει μάθει να απολαμβάνει τον ουρανό, είναι πολύ δύσκολο να ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο έδαφος».

Ετσι, ο Απόστολος πήγε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. «Τα έχασα» λέει. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Ατομα πάνω σε καρότσι έμπαιναν κανονικά μέσα στις θέσεις των διθέσιων αεροπλάνων και πετούσαν κανονικά. Εκαναν ελιγμούς ή έκαναν σχηματισμούς πάνω στον ουρανό. Το θέαμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, που αποφάσισα πως έπρεπε να το κάνω και εγώ».

Οι ειδικοί εκπαιδευτές τον ενθάρρυναν, αν και δεν χρειάστηκε και πολύ αφού εκείνος ήταν ήδη έτοιμος να βρεθεί και πάλι στον ουρανό. Μάλιστα, σε μια ευχάριστη κουβέντα ανάμεσα σε εκείνους και τον Απόστολο, οι εκπαιδευτές τον παρότρυναν να αποκτήσει το δικό του αεροσκάφος και του πρότειναν να πάρει ένα από τα δικά τους. «Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα» λέει. «Ηταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ, απλώς δεν ήξερα τον τρόπο και τη διαδικασία...»

Τελικά το όνειρό του πραγματοποιήθηκε και αυτή τη στιγμή ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης έχει εδώ στην Ελλάδα το πρώτο αεροσκάφος για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Σύντομα θα έχω και δίπλωμα» λέει ο Απόστολος.

«Ολο αυτό το διάστημα έχω κοντά μου τους εκπαιδευτές της Aviodream, οι οποίοι είναι ειδικοί στα ελαφρού τύπου αεροπλάνα. Βρισκόμαστε στα Μέγαρα, στο αεροδρόμιο της Πάχης, και εκεί κάνουμε τα μαθήματά μας. Με ευχαριστεί και μου δίνει δύναμη όλη αυτή η διαδικασία. Κάθομαι στη θέση του οδηγού και το ευχαριστιέμαι».

Ο Αναστάσιος Ράπτης είναι αρχιμηχανικός της σχολής και πιλότος και γνωρίζει τα πάντα γύρω από τα συγκεκριμένα αεροσκάφη. «Το αεροπλάνο αυτό είναι flying σύνθεσης και ειδικά κατασκευασμένο για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες» λέει.

«Η εκπαίδευση των ατόμων αυτών μέχρι σήμερα γίνεται στην Ευρώπη, από ένα ιταλικό club, ενώ στην Ελλάδα είναι κάτι καινούργιο. Ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης θα εκπαιδευτεί από τους ειδικούς εκπαιδευτές της σχολής μας προκειμένου να πάρει το πτυχίο χειριστή για το συγκεκριμένο αεροσκάφος».
-------------------------------------------
Πηγή: http://www.espressonews.gr
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον Απόστολο
    Ας είναι πάντα ευτυχισμένος με αυτό που κάνει και ας μείνει μόνο μια ιστορική ανάμνηση η κακή στιγμή στην ζωή του.
    Καλές προσγειώσεις και πάντα ψηλότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αποτελεί ένα πολύ δυνατό παράδειγμα για όλους μας.
    Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις να έχει στην νέα αεροπορική του ζωή πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/14 14:37

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου -ανώνυμη- φίλη το μόνο που ενδιαφέρει την σελίδα είναι η ενασχόληση με τον Αεραθλητισμό και την Αεροπορία. Και σε αυτό τον τομέα ο Απόστολος έχει να δείξει πολλά πράγματα τόσο πριν όσο και μετά το ατύχημά του.
      Τα προσωπικά του καθενός αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους εμπλεκομένους και πάντως σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενδιαφέρουν την δική μας σελίδα.

      Διαγραφή

Πείτε το εδώ..!: