Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Βράβευση του Μανώλη Ανδρεαδάκη

Από τη Λέσχη της Πάτρας, για το Leonardo και Leonardo live!
Σεμινάριο Leonardo Live στο Καλέντζι 2009 από τον Μανώλη Ανδρεαδάκη
''Καμμία πτήση δεν μπορεί να θεωρηθεί "ασήμαντη" Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι μια απο τις μεγαλύτερες διάνοιες που έχουν περπατήσει πάνω σ'άυτή τη γή θα "σκότωνε" για μια απο τις τσουλήθρες μας που θεωρούμε τετριμμένες.... ''
Μανώλης Ανδρεαδάκης


Και κάπως έτσι δώθηκε η ονομασία ''Leonardo''... κάπου εκεί πίσω στον Οκτώβριο του 2004.

Σε μία κοπιαστική αν μη τι άλλο δουλειά που ξεκίνησε με πολύ μεράκι και εξελίχθηκε στο πιο σύγχρονο εργαλείο για τις πτήσεις μας πέρα ίσως από τα δυο χέρια μας και το μυαλό μας.
Τώρα πια την επισκόπηση των πτήσεών μας και τη μελέτη τους για καλυτέρευση των επιδόσεών μας στο μέλλον, τη θεωρούμε κι αυτή τετριμμένη. Και το μέλλον των πτήσεων μας υπάρχει, γιατί το βλέπουμε ήδη.
Ανοίγουμε το Google Earth και βλέπουμε ζωντανή και κινούμενη τη μικρογραφία ενός γνωστού η άγνωστου σε εμάς πιλότου, στο δικό μας ή στο αντίθετο ημισφαίριο, να προσπαθεί να ανέβει την πλαγιά ή το θερμικό που του αναλογεί εκείνη τη στιγμή, την πορεία του, την ταχύτητα, το ύψος του, την απόσταση, την άνοδο, ακόμα και το βαθμό δυσκολίας που έχει η πτήση του.. και όλα αυτά live, ζωντανά, στον χρόνο που γίνονται, πριν ακόμα αυτός ο πιλότος σκεφτεί να προσγειωθεί.
Τώρα, πιλοτικά στην αρχή, οι αγώνες μας θα έχουν κι αυτοί Leonardo Live. Και μπορούμε εύκολα να σκεφτούμε τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον. Γιγαντοοθόνες όπου οι θεατές θα μπορούν να βλέπουν live όλη την προσπάθεια των πιλότων και μετά την απογείωση, θα φωνάζουν και θα χειρονομούν βλέποντας την κούρσα για το γκολ.
 Και μέσω διαδικτύου όλος ο κόσμος θα βλέπει το ίδιο, κάτι περίπου όπως βλέπουμε τη Formula 1 στην τηλεόραση από τη Μαλαισία.
Ίσως ακόμα to Leonardo Live να είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πόρτα των Ολυμπιακών αθλημάτων και τότε θα δούμε αν το κράτος - και το κάθε κράτος - που μας έχει τώρα παραπεταμένους θα μας υποστηρίξει ή μήπως όχι?
Για να μη μιλήσουμε για την ασφάλεια και το ότι κάποιοι από τους μελλοντικούς πιλότους και ίσως εμείς, θα συνεχίσουμε τη ζωή μας γιατί η βοήθεια μετά από ένα ατύχημά μας μπορεί να έρθει ανέλπιστα και από το πουθενά.
Για όλα αυτά και για άλλα πολλά που ίσως ξεχάσαμε, για ένα ελεύθερο λογισμικό που δώθηκε γεναιόδωρα στην ανεμοπορική μας κοινότητα και συνεχίζει να εξελίσσεται και ταυτόγχρονα να εξελίσσει την ίδια την ελέυθερη πτήση, και επειδή δεν είναι πλέον μυστικό..., η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας θα βραβεύσει το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαίου (στα πλαίσια του δείπνου που θα δωθεί στο Καλέντζι προς τιμήν των αθλητών) τον Μανώλη Ανδρεαδάκη.

4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ σωστή κίνηση!
    Εύγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι Κώστα.
    Τον περισυνέλλεξα δυο φορές τον Μανώλη στον αγώνα του Καλεντζίου.
    Πολύ καλή η εντύπωση που μου άφησε.
    Να είναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
    Εχω το leonardo bt
    για το live τι αλλο πρεπει να εχω?

    Εχω κανει δοκιμες και βλεπω στο
    compegps την πτήση μεσα στο υπολογιστη μου σε πραγματικο χρονο αλλα στο διαδύκτιο πώς το στελνω?

    ευχαριστώ
    Σιγάλας Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Χρήστο.
    Για το live θα πρέπει αν δεν κάνω λάθος να κατεβάσεις την τελευταία αναβάθμιση του leonardo που βγήκε πριν τον αγώνα στο Καλέντζι στα μέσα Μαίου.
    Για περισσότερες πληροφορίες όμως και για να μην σου πω κάτι λάθος, καθώς δεν είμαι ειδήμων ο ίδιος, απευθύνσου στο φορουμ των παιδιών από τη Θεσσαλονίκη όπου σίγουρα θα σε βοηθήσουν με ακρίβεια και πιθανότατα θα σου απαντήσει και ο ίδιος ο Μανώλης: http://mmk.thenet.gr/bb2/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: