Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για την Επί Πληρωμή Έρευνα και Διάσωση

Αναδημοσιεύουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του Βουλευτή κ Βασίλη Οικονόμου:
(Ακολουθεί κι ένα δικό μας σημείωμα με μερικές σκέψεις)


Δωρεάν διατίθενται τα ελικόπτερα για έρευνα και διάσωση
 Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 6552/31.01.13) του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την επί πληρωμή έρευνα και διάσωση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αφού περιγράφει το χρονικό της έρευνας για την διάσωση ορειβάτη που αγνοείτο στο όρος Πάπιγκο στο Νομό Ιωαννίνων, ξεκαθαρίζει ότι οι αποστολές έρευνας και διάσωσης όπου συμμετέχουν πτητικά ή άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων υπάγονται στην διάθεση μέσων υπέρ τρίτων των οποίων η δαπάνη του κόστους πτήσεως βαρύνει τους αιτούντες το μέσον φορείς (Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς,
Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων ή διάφορους φορείς γενικά) σε καμία όμως περίπτωση δεν αφορά ιδιώτες. Διευκρινίζει τέλος ο Υπουργός ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο του κοινωνικού τους ρόλου χρησιμοποιούν τα διατιθέμενα ιπτάμενα - πλωτά μέσα και πέραν της αμιγούς στρατιωτικής αποστολής τους, προκειμένου να συνδράμουν σε λοιπούς φορείς του Δημοσίου ενώ η ευαισθησία του ΥΠΕΘΑ για την προστασία και διάσωση της ανθρώπινης ζωής είναι δεδομένη και προέχει κάθε ενδεχόμενης απαίτησης για λογιστική τακτοποίηση - κοστολόγηση».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τις ρητές διευκρινίσεις του ΥΠΕΘΑ όπου ξεκαθαρίζεται ότι δεν απαιτείται από τους ιδιώτες που χρειάζονται την συνδρομή των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για έρευνα και διάσωση συνανθρώπων μας η κάλυψη του κόστους από τους ιδιώτες, αλλά αυτό καλύπτεται από τον εκάστοτε φορέα που αιτείται την συνδρομή. Τόσο η ερώτηση όσο και οι διευκρινιστικές απαντήσεις του Υπουργείου ήταν απαραίτητες προκειμένου να γνωρίζει ο καθένας ότι τα πτητικά και άλλα μέσα που απαιτούνται είναι στην διάθεση κάθε συνανθρώπου μας που κινδυνεύει δωρεάν.  
http://www.oikonomoub.gr/
μέσω του φιλικού μας http://yened.wordpress.com
 --------------------------------------
Σημείωμα ιστολογίου μας:
 Διπλωματικότατη θα την χαρακτηρίζαμε την απάντηση. Γιατί ναι μεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα ότι δεν τίθεται θέμα απαίτησης χρημάτων από ιδιώτες δηλαδή την οικογένεια του όποιου θύματος (παρά το ότι αυτό αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ότι έγινε αρχικά στο Πάπιγκο και μετά δραστηριοποιήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να δώσει το ok για το ποσό), αλλά πετάει ξεκάθαρα το μπαλάκι ''στους αιτούντες'' στον φορέα δηλ που θα καλέσει το ελικόπτερο. Οπότε κατά τη γνώμη μου ξαναγυρίζουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Αν καθυστερήσουν ή αν δεν έχουν να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια ''οι αιτούντες'' τότε θα πρέπει να ελπίζουμε στο ότι ''...η ευαισθησία του ΥΠΕΘΑ για την προστασία και διάσωση της ανθρώπινης ζωής είναι δεδομένη και προέχει κάθε ενδεχόμενης απαίτησης για λογιστική τακτοποίηση - κοστολόγηση».

 Επειδή πολλά πάντως έχουν ακουστεί και πολλές συζητήσεις γίνονται, χρήζει διερεύνησης το αν έχει αλλάξει κάτι με αυτό το περιβόητο ''Αεροπορικό Ατύχημα'' στο οποίο -χτύπα ξύλο- υπαγόμαστε εμείς. Γιατί στους αγώνες μας πχ αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι, επικοινωνεί η διοργάνωση απευθείας με το ΕΚΣΕΔ. Και οι αγώνες μας πλησιάζουν. Γιατί να μην έχουμε μια πιο επίσημη ενημέρωση μέσω ΕΛΑΟ?

 -------------------------------------
*Η φωτογραφίες είναι από το Παγκόσμιο Kύπελλο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που έγινε το 2003 στα Καλάβρυτα, όταν μετά από ατύχημα ενός Γάλλου πιλότου, ένα ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ προσγειώθηκε στην Βελιά (κεραίες) και τον μετέφερε  στο νοσοκομείο του Ρίου.
Φωτό: Δημήτρης Χριστόπουλος ''Διακοφτέος''Παλιότερη Ανάρτηση:
 Ο Βασιλης Οικονομου (ΔΗΜΑΡ) ρωτα στην Βουλη:Επί πληρωμή η έρευνα και διάσωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: