Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αλήθεια τί χρειάζεται για να αναπτυχθεί το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στην Ελλάδα?

 UPDATED: Δείτε στο κάτω μέρος της ανάρτησης μετά το βίντεο.

 Το επιτυχημένο παράδειγμα του Annecy στη Γαλλία.

Γύρω στα 6 -ολογράφως ΕΞΙ- εκατομμύρια ευρώ είναι το μέγεθος του ποσού στο οποίο φτάνει κάθε χρόνο η οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και τον αεραθλητισμό γενικότερα.
Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από τον καλό μας φίλο και Γιαννιώτη Εκπαιδευτή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Σωτήρη Λιόντο, και την Αερολέσχη Ιωαννίνων (www.airioa.gr) για να παρουσιαστεί στους τοπικούς άρχοντες το Αεράθλημα και πόσο μικρές είναι οι υποδομές που χρειάζονται σε σχέση με το τελικό όφελος που θα προκύψει.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σωτήρη Λιόντο που μας το έστειλε!
Και όπως σημειώνει στο μήνυμά του:
 Όποια Αερολέσχη θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
Φαίνεται πόσο απλά και αποτελεσματικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα.

annecy οργάνωση

Αλήθεια τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Ελλάδα?
• Εύκολα προσβάσιμες απογειώσεις
• Ασφαλείς χώροι προσγείωσης
• Εκπαιδευτικοί χώροι
• Κατάλληλη μορφολογία εδάφους (υπάρχουν άφθονα ιδανικά σημεία στην Ελλάδα)
...όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους
Τα έξοδα είναι μηδαμινά σε σχέση με τα κέρδη που μπορεί να επιφέρει προς όλους.


UPDATED
Θα ετοιμάσω και μία σχετική ανάρτηση - ανακοίνωση για το blog, αλλά το γράφω κι εδώ με την ευκαιρία του πολύ ωραίου βίντεο του Σωτήρη.
 Θα ήθελα επειδή τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η σαιζόν όπου έρχονται τα γκρουπάκια από το εξωτερικό για παραπεντίστικο τουρισμό στην Ελλάδα να μου στείλετε φωτογραφίες & βίντεο από αυτά τα γκρουπ που να δείχνουν την παρουσία τους στις απογειώσεις & προσγειώσεις μας αλλά και στις πόλεις - χωριά μας σε όλη την Ελλάδα, φωτό από τα λεωφορειάκια με τα οποία κινούνται - είναι πολύ χαρακτηριστικά τα περισσότερα και θα φαίνονται ωραία στις φωτο- νομίζω ότι και αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, αν διαφημίσουμε - προβάλουμε αυτό το οποίο ήδη σε μερικές περιοχές γίνεται και πόσο περισσότερο μπορεί να αναπτυχθεί αν φτιαχτούν μερικές απλές υποδομές.
Το είχα σκεφτεί και πέρυσι αλλά δεν είχα αρκετό υλικό και γι αυτό η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη. Και φυσικά κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και στην ιστοσελίδα κάθε Λέσχης ή ακόμα και με έντυπη παρουσίαση, να προβάλει έμπρακτα το ''ανταποδοτικό'' όφελος που φέρνει ο εν λόγω τουρισμός στην περιοχή της και να διεκδικήσει περισσότερα για να προσφέρει και περισσότερα.
Σας ευχαριστώ όλους! 

1 σχόλιο:

  1. πολυ καλο και μπραβο στο φιλο Σωτηρη, ενα απο τα ελαχιστα ατομα που κρατανε ζωντανη τη φλογα και που πεταει ασταματητα.....Ομως να μην ξεχναμε οτι η Αερολεσχη Ιωαννινων που διαφημιζει, ειναι ενα σωματειο που μετα απο 40 χρονια υπαρξης, με παχυλες κρατικες επιδοτησεις, παραχωρησεις ανεμοπτερων,υλικων κλπ εφτασε σε σημειο σημερα να εχει καταστρεψει οτι ανεμοπτερο υπηρχε, να διαλυσει το τμημα ανεμοποριας και ο προεδρος μαζι με αλλο ενα ατομο να ειναι κατηγορουμενοι με βαριες κατηγοριες στα ποινικα δικαστηρια για παρανομες πτησεις....Δε χρειαζονται λεφτα λοιπον, να ξεβρωμισει ο χωρος απο τετοια ατομα χρειαζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: