Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα της Επιτροπής Διερεύνησης ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)

*Όπως αναφέρει στην κεντρική σελίδα της η ΕΔΑΑΠ:
Σκοπός της Επιτροπής Διερεύνησης ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είναι η επίτευξη και διατήρηση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ασφάλειας των πτήσεων στη χώρα μας μέσω της Διερεύνησης των Αεροπορικών Ατυχημάτων.
Οι Διερευνήσεις που διεξάγει η ΕΔΑΑΠ γίνονται σύμφωνα με το παράρτημα 13 (Annex 13) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Έχουν ως μοναδικό στόχο τον εντοπισμό των παραγόντων που συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός ατυχήματος ή συμβάντος και την έκδοση Συστάσεων Ασφαλείας ώστε, ύστερα από την εφαρμογή τους, να προλαμβάνονται παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.
Το όραμα της ΕΔΑΑΠ είναι:

  • Η ελαχιστοποίηση του δείκτη ατυχημάτων στις αερομεταφορές και η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας
  • Η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινού στις αερομεταφορές, με τη βεβαιότητα ότι ακόμη και αν συμβεί αεροπορικό ατύχημα, ένας ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος φορέας θα διερευνήσει τα αίτια και θα υποδείξει διορθωτικά μέτρα ώστε τούτο να μην επαναληφθεί.

Σημείωση ιστολογίου:Γενικά θεωρούμε ότι το έργο της Επιτροπής Διερεύνησης είναι πάρα πολύ σημαντικό, και το κάνει ακόμα περισσότερο σημαντικό το γεγονός της δημοσίευσης των πορισμάτων των ατυχημάτων των κάθε είδους Αεροπορικών και λοιπών Πτητικών συσκευών, στο διαδίκτυο.  Αν ανατρέξετε στο σημείο ''Οι εκδόσεις μας'' στο επάνω μέρος της σελίδας θα βρείτε όλα τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί από την ΕΔΑΑΠ από το έτος 2002 και έπειτα. Τροφή για σκέψη, για συζήτηση και για απόκτηση της χωρίς έκθεσης σε κίδυνο, εμπειρίας. Άλλωστε η αποφυγή επανάληψης της ίδιας αλυσίδας λαθών που συνήθως χρειάζονται για να συντελεστεί ένα Αεροπορικό ατύχημα εμπεριέχεται ξεκάθαρα στην φιλοσοφία σύνταξης των πορισμάτων και στις συστάσεις ασφαλείας της ΕΔΑΑΠ.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Επιτροπής Διερεύνησης ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) στην διεύθυνση: http://www.aaiasb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: