Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απαγόρευση του Kitesurf στην Ελλάδα!

 *Άρθρο του http://www.sportsmag.gr/

Απαγόρευση του Kitesurf στην Ελλάδα!Το kitesurf είναι ένα άθλημα που σημειώνει τεράστια άνθηση με τον καιρό και αποτελεί σημαντικό τουριστικό παράγοντα για τα ελληνικά νησιά. Αναπτύσσεται ραγδαία η φήμη του παγκοσμίως και απέκτησε αμέσως μεγάλο κοινό στην Ελλάδα. Είναι επίσης ένα άθλημα το οποίο αγκάλιασε η παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και είναι υπό εκτίμηση και αξιολόγηση για την συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του Rio (Βραζιλία) το 2016.
Το λιμενικό σώμα πριν λίγες μέρες «κατάφερε» να απαγορεύσει το συγκεκριμένο άθλημα θέλοντας, όπως αναφέρει, να προστατέψει τους λουόμενους, το άθλημα και τους αθλητές. Για την ακρίβεια αφήνει το περιθώριο σε όποιον θέλει να ασκήσει την δραστηριότητα να ψάξει να βρει στην Ελλάδα μια νόμιμη σχολή εκμίσθωσης θαλασσίων αθλημάτων, σε παραλία 600 μέτρων, με οριοθετιμένους διαδρόμους και χωρίς λουόμενους για να αθλείται ήρεμος αλλά μόνος του γιατί το ΦΕΚ απαγορεύει να συνυπάρχουν δύο ή παραπάνω αθλητές την ίδια στιγμή στη νερό. Δηλαδή ακόμα και εκεί που υποδεικνύει ως κατάλληλο τόπο διεξαγωγής του σπορ το ίδιο το ΦΕΚ, οι υπόλοιπες παράγραφοι το αναιρούν.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, τουρίστες κάνουν παράπονα στα γραφεία του Ε.Ο.Τ στην βόρεια Ευρώπη και πραγματοποιήθηκαν πολλές ακυρώσεις για το φετινό καλοκαίρι…


Περισσότερα στο πάντα ενημερωμένο http://www.sportsmag.gr/

2 σχόλια:

  1. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι.. κι ευτυχώς να λέμε που δεν είμστε στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Αντώνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: