Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ατύχημα με Υπερελαφρό στην Λάρνακα. Στην εντατική αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου ο χειριστής

 Ανεμόπτερο κατέπεσε στο Κίτι. Στο Νοσοκομείο με εγκαύματα

Φορητό πτητικό μηχάνημα τύπου Microlight Ιταλικής κατασκευής κατέπεσε το πρωί σε περιοχή κοντά στο Κίτι στη Λάρνακα και ο πιλότος, Κ. Α, (σημείωση Paragliding And Aviation: τα πλήρη στοιχεία ναφέρονται στην αρχική πηγή) 32χρονος από την Αραδίππου, καθηγητής μαθηματικών στο Λύκειο Λινόπετρας, υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «γύρω στις 07.30 το πρωί 32χρονος ο οποίος πετούσε με το φορητό πτητικό μηχάνημα τύπου Microlight στη περιοχή Σοφτάδες, του χωριού Κιτίου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε ύψος με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε καλώδια υψηλής τάσης της ΑΗΚ».

Από την πρόσκρουση ο 32χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από άλλα πρόσωπα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου νοσηλεύεται προληπτικά στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης με εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε διάφορα μέρη του σώματος του. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την αστυνομία σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.

Από τη πτώση του μηχανήματος στα καλώδια της ΑΗΚ διακόπηκε η παροχή ρεύματος αλλά συνεργεία της Αρχής κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη

Εξάλλου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που έκαναν περίπατο στη θάλασσα, άκουσαν τον κρότο και είδαν τη λάμψη όταν το μηχάνημα προσέκρουσε πάνω στα καλώδια της ΑΗΚ και έτρεξαν επί τόπου. Στη σκηνή αντίκρισαν τον 32χρονο να είναι κρεμασμένος από τα καλώδια της ΑΗΚ περίπου ένα μέτρο από το έδαφος. Τον κατέβασαν και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πετούσε το μηχάνημα έσβησε η μηχανή του, ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει αλλά δεν υπολόγισε σωστά, προσέκρουσε σε καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού και κατέπεσε.
Πηγή:  http://www.astra.com.cy/


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/10/12 23:38

    TELIKA TI PETOYSE O ANTHROPOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eφόσον όλες οι πηγές από Κύπρο συγκλίνουν ότι πετούσε μικρό αεροπλανάκι τύπου ''microlight'' τότε η Ελληνική ονομασία είναι ''υπερελαφρό''. Δεν ξέρουμε βέβαια αν χρησιμοποιείται και στην Κύπρο αυτός ο όρος, πιθανότατα να έχει υιοθετηθεί απευθείας ο όρος microlight. Eίναι το ίδιο και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: