Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟ!

Ο Takushi Tanaka, καθηγητής στο Φουκουόκα Institute of Technology, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι ένας ιαπωνικός μίνι δορυφόρος 10 κυβικών εκατοστών, θα ξεκινήσει από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Παρασκευή, και θα γίνει ο πρώτος δορυφόρος που θα μεταδώσει ένα μήνυμα LED σε όλο τον νυχτερινό ουρανό!

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος αφού τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη θα αρχίσει να αναβοσβήνει ένα μήνυμα κώδικα Μορς, που αρχικά προοριζόταν να δει μόνο η Ιαπωνία, αλλά τελικά θα είναι ορατό σε όλο τον κόσμο από τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο καθηγητής και διοικητής της αποστολής: "Δεν υπάρχει κανένας πρακτικός στόχος σε αυτό. Είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα που ο καθένας μπορεί να συμμετέχει. Πολύ περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι περίμενα ζήτησαν να το δουν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Βέβαια, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες κάθε χώρας.''
Το μήνυμα Μορς που θα σταλεί, θα μεταφράζεται στην τοπική διάλεκτο της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, ως... «Γεια, είμαι το Niwaka (το ψευδώνυμο του δορυφόρου) από Ιαπωνία".
Εκτός από τη μετάδοση του μηνύματος LED, ο δορυφόρος θα φωτογραφήσει την επιφάνεια της Γης και θα στείλει τις εικόνες σε ένα σταθμό βάσης, σε ένα πείραμα για υψηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων.
http://ufotruth-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: