Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

To χόμπι του έγινε ...ελικόπτερο..! (Ανανέωση)

 Επανερχόμαστε στην ανάρτησή μας αυτή καθώς έχουν προστεθεί 4 ακόμα βιντεάκια σχετικά με το ελικόπτερο του κ. Παναγιώτη Μπάκα, τα οποία και προέρχονται από την σχετική ανάρτηση στο ανεπίσημο ιστολόγιο της Αεροπορίας Στρατού armyaviation.wordpress.com.
Τους ευχαριστούμε για τον σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας.

Ο Παναγιώτης Μπάκας είναι μέλος της Αερολέσχης Ιωαννίνων, έφτιαξε μόνος του το ελικόπτερό του και τώρα πετάει κανονικά..
Ευχαριστούμε τον Σωτήρη Λιόντο για την επισήμανση του άρθρου.

*Αντιγράφω από το troktiko.blogspot.com

"Χρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια για την ολοκλήρωση του ελικοπτέρου, πιστό αντίγραφο του μοντέλου Bell 47, για να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής ο κ. Παναγιώτης Μπάκας. Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το «μηδέν», με υλικά… καθημερινά, όπως κινητήρες αυτοκινήτων και στροφεία από ξύλο, ο κ. Μπάκας κατάφερε να κατασκευάσει ένα κανονικό ελικόπτερο, ικανό για πτήσεις.Το ολοκληρωμένο πλέον μοντέλο αποτελείται από υλικά πλήρως πιστοποιημένα, ενώ με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών θα ενταχθεί στο νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Μάλιστα, επιθυμία του είναι να διαθέσει την κατασκευή του για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής, στην μεταφορά έκτακτων αναγκών
.Η Ήπειρος με την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με μέσα όπως το ελικόπτερο, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας. Βέβαια, ο λόγος που ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με τα ελικόπτερα δεν ήταν αυτός, αλλά ένα «μικρόβιο», όπως ο ίδιος τονίζει
.Σήμερα με το δίπλωμα πιλότου που διαθέτει μπορεί να κάνει πτήσεις με την δική του κατασκευή. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα από την αρχή.

Αρχικά υπήρχε ο φόβος για τον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτή η κατασκευή. «Οι πρώτες πτήσεις ήταν τρομακτικές», τονίζει, ενώ παράλληλα αναπολεί ευχάριστες σκηνές, όπου όλοι οι συγχωριανοί του στα Σερβιανά τον βοηθούσαν να μεταφέρει το ελικόπτερο σε έναν ανοιχτό χώρο για να κάνει τις δοκιμές
.Σήμερα διαθέτει όχι μόνο την τεχνογνωσία, αλλά και δίπλωμα πιλότου για να κάνει τις πτήσεις με την προσωπική του κατασκευή. Μάλιστα, υπερηφανεύεται πως τώρα πια μπορεί να κατασκευάσει ένα ελικόπτερο σε μικρό χρονικό διάστημα, με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτει.
Και μπορεί το όνειρο αυτό να ολοκληρώθηκε, όμως ο κ. Μπάκας θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Ήδη ολοκληρώνεται μια ανεμογεννήτρια που κατασκευάζει και αμέσως μετά σχεδιάζει ένα «super mini» ελικόπτερο.Πρόκειται για ένα ελληνικό μοντέλο, μας διευκρινίζει, δίνοντας την υπόσχεση πως αυτή την φορά θα μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο με τη νέα του κατασκευή.

πηγη:''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"


*Αντιγράφω και ένα πολύ περιεκτικό άρθρο από την www.espressonews.gr

Το πάθος του για τα ελικόπτερα τον οδήγησε να κατασκευάσει ένα μόνος του! Ο Παναγιώτης Μπάκας από τα Ιωάννινα κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ολοκληρώσει ένα πιστό αντίγραφο του μοντέλου Bell 47, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια ασταμάτητης έρευνας και δουλειάς. Ξεκινώντας από το μηδέν, με υλικά όπως κινητήρες αυτοκινήτων και στροφεία από ξύλο, ο κ. Μπάκας από το χωριό Σερβιανά κατάφερε να κατασκευάσει ένα κανονικό ελικόπτερο, ικανό για πτήσεις.

Μιλώντας στην «Espresso» τόνισε: «Το μοντέλο αποτελείται από υλικά πλήρως πιστοποιημένα, ενώ με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ευελπιστώ να ενταχθεί στο νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η επιθυμία μου είναι να διαθέσω το ελικόπτερό μου για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής στη μεταφορά έκτακτων αναγκών».
Αν και ο ίδιος χαρακτήρισε «Οδύσσεια» την κατασκευή του ελικοπτέρου, η οποία κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ωστόσο πρόσθεσε ότι απολάμβανε την κάθε στιγμή: «Μπορώ να πω ότι ένιωθα τόσο ωραία όσο σε μία ερωτική σχέση!»
Ο κ. Μπάκας αναπολεί ευχάριστες στιγμές όταν όλοι οι συγχωριανοί του τον βοηθούσαν να μεταφέρει το ελικόπτερο σε έναν ανοιχτό χώρο για να κάνει τις δοκιμές, τις οποίες χαρακτήρισε «τρομακτικές». Σήμερα διαθέτει, όχι μόνο την τεχνογνωσία, αλλά και δίπλωμα πιλότου για να κάνει τις πτήσεις με την προσωπική του κατασκευή.
Αυτό τον καιρό ο κ. Μπάκας (που είναι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών), ασχολείται με την κατασκευή ενός δεύτερου ελικοπτέρου, αρκετά μικρότερου: «Σχεδιάζω ένα super mini ελικόπτερο (το αντίστοιχο smart των αυτοκινήτων), η κατασκευή του οποίου μπορεί να μου πάρει και έναν χρόνο».
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: