Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Project : X - Peloponnese (Paragliding & Hiking)

Τι είναι το x-peloponnese?

Διάσχιση της Πελοποννήσου πετώντας (ανεμοπορώντας) με αλεξίπτωτο πλαγιάς και όπου αυτό δεν είναι εφικτό , περπατώντας , μεταφέροντας όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη μέσα σε ένα ειδικό σακίδιο.
Αυτός ο τρόπος μετακίνησης θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Σημείο εκκίνησης θα είναι κοντά στον Ψαθοπυργο , το βορειότερο σημείο της Πελοποννήσου και τελικός στόχος το Ταίναρο.
Πιθανοί πυλώνες θα είναι Ψαθόπυργος , απογείωση Ομπλός και στη συνεχεία η Κλειτορία ,Βυτίνα, Στεμνίτσα , Σπάρτη, κορυφή Ταϋγετος (προφήτης Ηλίας), Άγιος Νικόλαος και Ταίναρο.
Συνολικά υπολογίζω ότι όλη η διαδρομή θα είναι περίπου στα 350 χιλιόμετρα και στα κομμάτια που θα πεζοπορήσω θα διαλέξω κατά προτίμηση ορειβατικά μονοπάτια. Με σύμμαχο τον καιρό και εκμεταλλευόμενος τα ανοδικά ρεύματα θα διανύσω όσο to δυνατόν πιο μεγάλη απόσταση πετώντας.
Πιστεύω ότι θα μπορέσω έτσι να καλύψω αποστάσεις μέχρι και 50 Χμ., όταν η πτήση δεν είναι εφικτή θα περπατήσω, αποφεύγοντας όσο γίνεται οδικούς δρόμους διαλέγοντας ορειβατικά μονοπάτια, όπως για παράδειγμα το Ε4.
Σε όλη τη διάρκεια θα υπάρχει καταγραφή μέσω on line-tracing ώστε ανά πασά στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες.

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το project θα γίνει την άνοιξη και θα υπάρξουν διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες έναρξης, για να μπορούμε να διαλέξουμε καλές καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας . Υπολογίζω ότι η διάρκεια θα είναι από 5 μέχρι 9 μέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΣΤΟΧΟΙ

Πέρα από τη πρόκληση για μένα προσωπικά υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι.

Προβολή του αθλήματος.
Σημαντική είναι η θετική προβολή του αθλήματος που μέχρι τώρα είναι πολύ αδικημένο όσο αφορά την εμφάνιση του στα ΜΜΕ.

Συνεργασία και αρμονία με τη φύση.
Το άθλημα του αλεξιπτώτου πλαγιάς είναι από την φύση του ένα οικολογικό άθλημα.
Δεν χρησιμοποιείται κινητήρας και δεν υπάρχει καμία ρύπανση κατά την διάρκεια της πτήσης.
Θέλω επίσης να φανεί ότι extreme δραστηριότητες που δίνουν δυνατές συγκινήσεις μπορούν να υπάρξουν αγκαλιάζοντας τη φύση και το περιβάλλον και όχι καταστρέφοντας το. Όσοι πετάνε cross-country το ξέρουν καλά ότι η επιτυχία μπορεί να υπάρχει μονό σε συνεργασία με τον καιρό που είναι κομμάτι τις φύσης

Ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Πελοποννήσου.
Στη σχεδιαζόμενη διαδρομή θα περάσω από πανέμορφες περιοχές όπως Ερύμανθο, Χελμό, Μαίναλο ,Ταΰγετο και Μάνη. Δεν υπάρχει καλύτερη παρουσίαση της περιοχής αυτής από την οπτική γωνία των αετών. Τα πλάνα που θα τραβηχτούν τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και κατά την προετοιμασία θα μιλήσουν με τη δική τους γλωσσα.

 --------------------------------------------
Από την ιστοσελίδα της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας:
 Ο Πέτρος Κουργιαλής είναι μέλος της ΛΕΑΛΠΠΑ από το 2003.
Όλη αυτή τη περίοδο ο πραγματοποίησε πολλές πρωτοποριακές πτήσεις στην Πελοπόννησο, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδος.
 Το 2003: έφτασε πετώντας με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς από την Πάτρα στα Καλάβρυτα.
 Το 2003 επίσης: από τα Καλάβρυτα πέταξε ως την Μεγάλη Βρύση της Σπάρτης, κάνοντας  94χμ πτήση σε ευθεία.
 Το 2005 πάλι σε μια πρωτοποριακή πτήση, έφτασε από την Κόνιτσα στα Βραγγιανά, καλύπτοντας έτσι 107χμ πετώντας πάνω από την Πίνδο.
Το 2008 πέταξε 134χμ ξεκινώντας από το Καλούσι Αχαΐας και ανεμοπορώντας πάνω από την Βλαχέρνα και τα Καλάβρυτα προσγειώθηκε, μετά από 6 ώρες στην Τρίπολη.
Το 2008 επίσης άλλη μια μικρή σε χιλιόμετρα πτήση αλλά πρωτότυπη αφού πετώντας από τον Ομπλό  ανεμοπόρησε ανατολικά και προσγειώθηκε στο Διακοπτό, κάτι που που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Η ιδέα του Πέτρου να διασχίσει όλη την Πελοπόννησο πετώντας και περπατώντας είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδέα. Από την πλευρά μας, από την ΛΕΑΠΠΠΑ, θα σταθούμε, όσο μπορούμε, πλάι του, σε αυτή του την προσπάθεια και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο τολμηρό του εγχείρημα!

 Από την εφημερίδα Πελοπόννησο:Εμείς από την Πλευρά μας να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας
να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία και σε αυτή την προσπάθεια του 
ο συναθλητής μας και Εκπαιδευτής της Λέσχης της Πάτρας Πέτρος Κουργιαλής..!
 ---------------------------------------------------------------
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Πέτρου:
www.kappagliding.gr/project_peloponnese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: