Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η ειδοποιός διαφορά των επιχειρήσεων Έρευνας Και Διάσωσης στο Πάπιγκο και στον Σελινούντα.

 Ελικόπτερο Super Puma (c) haf.gr
 Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι ακολουθούνται πλέον σε ότι αφορά τις εναέριες επιχειρήσεις  Έρευνας και Διάσωσης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
 Πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες όταν συνέβη το ατύχημα στο Πάπιγκο και χρειάστηκε να κινητοποιηθεί και πάλι ο μηχανισμός Έρευνας και Διάσωσης, προκλήθηκε σάλος στην περιοχή της Ηπείρου αλλά και στο διαδίκτυο όταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ζητήθηκαν από την Περιφέρεια της Ηπείρου 30,000 ευρώ (και μάλιστα κάποιες πηγές αναφέρουν πως ζητήθηκαν προκαταβολικά) προκειμένου το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας να συμετάσχει στις έρευνες.
Το θέμα μας απασχόλησε στο Paragliding And Aviation και το αναδείξαμε στο http://drflight.blogspot.gr/2013/01/30-updated.html 
Eλικόπτερο AB-205 (c) haf.gr
 Εν συντομία τα χρήματα αυτά αναλογούσαν πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο ημερήσιο κόστος της πτήσης μετάβασης του Super Puma από την Αθήνα στο Γιάννενα και επιστροφή. 
Δηλαδή για κάθε ημέρα που συμετείχε το Super Puma στην έρευνα για τον άτυχο ορειβάτη η Περιφέρεια της Ηπείρου έπρεπε να πληρώνει αυτό το ποσό (30,000 ευρώ) σύν ένα ποσό ακόμα μερικών χιλιάδων ευρώ για κάθε ώρα πτήσης του ελικοπτέρου στην περιοχή. Λέγεται ότι το τελικό ποσό ξεπέρασε τις 100,000 ευρώ. 
Το θέμα μάλιστα δεν περιορίστηκε εκεί αλλά πήγε και στη Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ Βασίλης Οικονόμου και είχε τίτλο:  Επί πληρωμή η έρευνα και διάσωση; 
Κι ερχόμαστε στο προχτεσινό περιστατικό με τους 6 Γερμανούς λάτρεις του καγιάκ, τρεις από τους οποίους αγνοούνταν, στον ποταμό Σελινούντα στην Αχαία, ευτυχώς με ευτυχή κατάληξη για τους αγνοούμενους αυτή τη φορά, μετά από μία εξαιρετικά μεγάλη κινητοποίηση, αφού διεσώθησαν από άνδρες της ΕΜΑΚ. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό.
 Κι εκεί συμμετείχε ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας όπως μας ενημερώνει άλλωστε και το ίδιο το site της Π.Α. (ΕΔΩ) όπου αναγράφει την καθημερινή κοινωνική προσφορά της Π.Α. που κάθε άλλο παρά μικρή και ευκαταφρόνητη είναι.
Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα από τα μικρότερα ελικόπτερα του τύπου Agusta Bell - 205 το οποίο πέταξε για 1,6 ώρες στην περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσει τους αγνούμενους.
Και το ερώτημα είναι, σε τί ακριβώς διαφέρουν αυτά τα δύο περιστατικά? 
Ζητήθηκαν από  τις αρμόδιες υπηρεσίες χρήματα για την πτήση του ελικοπτέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος? (σε αντιστοιχία με ό,τι έγινε στα Γιάννενα προφανώς).
Ή ο λογαριασμός θα πάει στην Γερμανική πρεσβεία που όπως γράφτηκε σε τοπικά μέσα και ήταν φυσικό, ενδιαφέρθηκε έντονα για την τύχη των αγνοούμενων Γερμανών πολιτών?
Ή τον λογαριασμό σε αυτή την περίπτωση θα τον πληρώσει η ίδια η Π.Α.?
Σε περιπτώσεις που η ανθρώπινη ζωή κρέμεται από μία μικρή κλωστή μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά? 
----------------------------
Πηγή: Paragliding And Aviation



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: