Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Air Zermatt - Τρείς διασώστες - 24 ώρες για διάσωση στην Ελλάδα- Φωτό




Το μικρό επεξηγηματικό κείμενο επιγραμματικά (και σε πολύ ελεύθερη δική μας μετάφραση) αναφέρει ότι:  

Mεγάλο Πάπιγκο - πάρκινγκ (c) airzermatt
01.02.13: Η επιχείρηση διάσωσης σε βουνό της Ελλάδας ολοκληρώθηκε.Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα το Air Ζερμάτ έλαβε μια κλήση κινδύνου από την Ελλάδα.Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, (στην πρώτη αναφορά λέει οι συγγενείς του ορειβάτη), μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για Alpine διάσωσης ICAR ζήτησε από τον πρόεδρο της οργάνωσης, Gerold Biner, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Air Zermatt AG, τη βοήθεια μας σε μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης στο όρος Γκαμήλα, δυτικά της Θεσσαλονίκης, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.Σε μία σχεδόν 24-ωρη εκστρατεία μια ομάδα διάσωσης από το Zermatt πέτυχε την ανεύρεση του θύματος. Δυστυχώς, όλη η βοήθεια έφτασε πολύ αργά.
(.......)
Το ελικόπτερο R-44 του Βασίλη Χήτου (c) airzermatt
Ακολουθεί η περιγραφή της προετοιμασίας ( με μελέτη απεικονίσεων της περιοχής) και της διαδικασίας του ταξιδιού στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στα Γιάννενα. Επίσης εξετάστηκε και το νομικό πλαίσιο της όλης επιχείρησης.
Σύμφωνα με τους τοπικούς διασώστες η κατάσταση στο βουνό ήταν πολύ δύσκολη για την υγεία τυχόν τραυματισμένων και επικρατούσε αβεβαιότητα.

Υπήρχε ακόμα ένας γενικότερος προβληματισμός για το ποιο ιδιωτικό ελικόπτερο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν καθώς και αν θα ήταν δυνατή η προσέγγιση με αυτό στον κάθετο βράχο σε περίπτωση που το θύμα βρισκόταν εκεί. Τελικά χρησιμοποιήθηκε το ιδιωτικό ελικόπτερο (του Βασίλη Χήτου).
Επίσης η πρώτη αναγνωριστική πτήση χρειάστηκε να αναβληθεί λόγω τεχνικού προβλήματος του ελικοπτέρου, ο καιρός επίσης έδειξε σημάδια επιδείνωσης ενώ και οι επίσημες έρευνες αποδείχτηκαν πιο περίπλοκες από ό,τι αναμενόταν.
(.......)
Γύρω από 16:00 η ώρα, όχι 24 ώρες μετά την αφύπνιση στο Zermatt, ο πιλότος Robi Andenmatten κατάφερε να εντοπίσει το θύμα. Οι ειδικοί διασώστες ήταν οι Simon Anthamatten και Bruno Jelk. Ο ορειβάτης, ο οποίος μετά από πτώση μέσα από ένα γείσο έπεσε αρκετές εκατοντάδες μέτρα σε βάθος, θα μπορούσε να βρεθεί μόνο νεκρός.Το ίδιο βράδυ, η ομάδα διάσωσης ήρθε για την πτήση της επιστροφής και έφτασε με ασφάλεια στο Zermatt και τη Ζυρίχη.

Ακολουθούν μερικές φωτό που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η airzermatt:





Ολόκληρο το κείμενο στα Γερμανικά και οι φωτογραφίες βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της http://news.airzermatt.ch
Τους ευχαριστούμε για την καθοριστική συμβολή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: