Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Στις αρχές του 2011 η παράδοση των νέων NH-90

Ένα από τα πρώτα ετοιμοπαράδοτα Ελληνικά NH-90 
με τα Ελληνικά εθνόσημα στο ουραίο.


Στις αρχές του 2011 αναμένεται να παραδοθούν τα πρώτα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 του Ελληνικού Στρατού καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στα πρόθυρα οριστικοποίησης συμφωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία Εurocopter για έκπτωση 17% επί της αρχικής τιμής λόγω των καθυστερήσεων και προβλημάτων που παρουσίασε το πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της υπερκοστολογημένης σύμβασης ύψους €657 εκατ. στις 23 Αυγούστου του 2003 προέβλεπε την παράδοση των 20 ελικοπτέρων ΝΗ-90 έως το 2009 ωστόσο τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εξέλιξη του τύπου διεθνώς αλλά και την καθυστέρηση στη πιστοποίηση του συστήματος αποπαγοποίησης των στροφείων, της ασφάλιση της οπίσθιας ράμπας και της κρυπτασφάλειας των συστημάτων επικοινωνίας.
Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται σημαντική αναβάθμιση της ικανότητας αερoμεταφοράς και εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων από τον Ελληνικό Στρατό καθώς 4 από τα 20 ελικόπτερα φέρουν διαμόρφωση ειδικών αποστολών.
Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι εντός του επόμενου έτους αναμένεται η παράδοση των δύο πρόσθετων ελικοπτέρων ΑS-332 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες..
Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις πτητικές επιδείξεις του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger της Eurocopter και του μεταφορικού ΝΗ-90 που έγιναν στα πλαίσια της ILA-2010 στη Γερμανία.




click to enlarge




Πηγή φωτογραφιών: armyaviation.wordpress.com
Πηγή κειμένου: strategy-geopolitics4.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: