Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ατύχημα στο Προπαγκόσμιο Κύπελο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στον Εμπεσσό.. Ανανέωση Σάββατο 12:50

 Ανανέωση Σάββατο 12:50

Επίσης να σημειώσω ότι το πάντα ενημερωμένο http://yened.blogspot.com που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα και μας έχει τιμήσει πολλές φορές, ακόμα και με αναδημοσιεύσεις παραπεντίστικων θεμάτων, αναδημοσιεύει σήμερα και το ευχαριστήριο του Paragliding And Aviation προς την Πολεμική Αεροπορία και τις Μοίρες και τα πληρώματα των ελικοπτέρων SAR, για την καταλυτική τους προσφορά σε σχέση με την διάσωση του συναθλητή μας, σε μία ανάρτηση που έχει τον τίτλο.. 
Υπαρχουν και αυτες οι αισιοδοξες ειδησεις....που ευτυχως μαθαμε χαρη στο http://drflight.blogspot.com

Τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους από καρδιάς! 

Ανανέωση Σάββατο 10:30: Διαβάστε το εξαιρετκά ενδιαφέρον σχόλιο στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης που μας άφησε αναγνώστης που συμπτωματικά βρισκόταν στην περιοχή του ατυχήματος στον Εμπεσσό ...

------------------------------------------
Τελευταία ενημέρωση από Ρίο - Παρασκευή 21:00 : Καλά τα νέα από τον Πέτρο. Οι εξετάσεις του έχουν βγει καλές, και η γενικότερη κατάσταση είναι καλή. Τα λέω λίγο γενικευμένα αλλά είναι αυτά που χρειάζονται. Είναι στην ανάνηψη. Παρακολουθείται στενά. Ό,τι γνωστούς στο νοσοκομείο έχουμε άπό γιατρούς και νοσηλευτές η Λέσχη της Πάτρας τους έχουμε βάλει να τον προσέχουν. Οι γιατροί γενικά είναι αισιόδοξοι... Κράτα έτσι γερά Πέτρο..!

Ενημέρωση Παρασκευή 00:10: Είναι αρκετά καλύτερα, μετά και από το τρίτο χειρουργείο σήμερα το απόγευμα. Έχει πολύ καλή επαφή. Είναι στην ανάνηψη και υπό στενή παρακολούθηση. Πέτρο οι πιο δυνατές μας ευχές είναι μαζί σου..!

  • Ενημέρωση: Πέμπτη μεσημέρι: Ο συναθλητής μας ο Πέτρος μπήκε ξανά σήμερα στο χειρουργείο στις 13:00. Του ευχόμαστε από καρδιάς να πάνε όλα καλά..
  • Ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑ  http://www.haf.gr:
Για Ερευνα - Διάσωση, AB-205 εκτέλεσε αποστολή έρευνας-εντοπισμού 83χρονου αγνοούμενου στην περιοχή Νεράιδα Τρικάλων. Επίσης ΑΒ-205 και Super Puma εκτέλεσαν αποστολή διάσωσης ανεμοπτεριστού στην περιοχή της Εμπεσσού Αιτωλοακαρνανίας. Συνολικά συμπληρώθηκαν 12,8 ώρες πτήσης σε 4 εξόδους.
Σημείωση Ιστολογίου: Άρα η ΠΑ διέθεσε και το ελικόπτερο AB-205 SAR του Αράξου αλλά και SUPER PUMA από την Ελευσίνα. Και λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του περιστατικού με εσωτερική αιμοραγία κ.α. η επέμβασή της θα πρέπει να θεωρείται καταλυτική.







-----------------------------------------------------------------
Πρώτη ανάρτηση Τετάρτη 23:00

Δυστυχώς είχαμε ένα ατύχημα σήμερα στο Προπαγκόσμιο Κύπελλο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που διεξάγεται στο όρος Καλάνα, στον Εμπεσσό Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας Έλληνας Αλεξιπτωτιστής που συμετείχε στους αγώνες είχε ένα ατύχημα σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Περδικάκι και τελικά απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου SAR της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε ομάδα της ΕΜΑΚ και απογειώθηκε από τον Άραξο.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ρίου και νεότερα για την κατάσταση της υγείας του θα μπορούμε να έχουμε με ασφάλεια αύριο Πέμπτη πρωί.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας τα καλύτερα..!!
Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια της σελίδας..

-----------------------------
Πέμπτη πρωί:
Eνημέρωση από τον Διευθυντή του Αγώνα στο sky.gr:

Υπήρξε ατύχημα του Πέτρου Σουρβίνου.
Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Πάτρα μετά απο αερομεταφορά με ελικόπτερο.
Κανένα σπάσιμο αλλά με εσωτερική αιμοραγία που αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.Έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά τα επόμενα 3 24ωρα θα είναι υπο στενή παρακολούθηση.Παρακαλώ να αποφύγουμε τις ραδιοαρβύλες και τα επιπόλαια σχόλια
.Σας ευχαριστώ
Δ.Α.
Ιωακείμ Σκόνδρας

Μερικά ακόμα στοιχεία για το ατύχημα από τα μμε της περιοχής στη συνέχεια..
-----------------------------------------------------------
*Ενημέρωση από το http://www.aixmi-news.gr:
Από τις 3:30 είναι εγκλωβισμένος ανεμοπτεριστής κοντά στο Περδικάκι

Από τις 3:30 το απόγευμα βρίσκεται εγκλωβισμένος  σε βράχο ένας ανεμοπτεριστής στην περιοχή Περδικάκι του δήμου Ινάχου όπου διεξαγόταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο αθλητής έπεσε με το ανεμόπτερο σε χαράδρα 1500 μέτρων περίπου και  εγκλωβίστηκε σε ένα βράχο. Αμέσως οι αποστολές ειδοποίησαν την πυροσβεστική, οχήματα της οποίας έφθασαν στην περιοχή, όμως δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, γι’ αυτό   από λίγη ώρα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Αράξου ελικόπτερο με άνδρες της ΕΜΑΚ, προκειμένου να καταφέρουν  να προσεγγίσουν και  να απεγκλωβίσουν τον αθλητή.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναθλητών του, η ζωή του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο, αλλά κάνεις δεν γνωρίζει αν έχει τραυματιστεί.
 ----------------------------------
 Ενημέρωση από το http://www.thebest.gr:

Σώος ο ανεμοπτεριστής που εξαφανίστηκε στην Αιτωλοακαρνανία

Τον ανέσυραν μετά από 4 ώρες.


Συναγερμός σήμερα το μεσημέρι στο Δήμο Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας από την εξαφάνιση ενός ανεμοπτεριστή τα ίχνη του οποιου χάθηκαν γύρω στις 3 το μεσημέρι. Όπως αποδείχθηκε, ο ανεμποπτεριστής είχε πέσει σε μια χαράδρα.
Για την ανάσυρσή του χεριάστηκαν περισσότερες από 4 ώρες αλλά οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας  κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
Ο ανεμοπτεριστής δεν εντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
Στην επιχείρηση συμμετείχε και ένα super puma.
------------------------------------------

Ενημέρωση από το http://www.zougla.gr/

Περιπέτεια για ανεμοπτεριστή στην Αιτωλοακαρνανία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 22:02
Σε απόκρημνη πλαγιά κατέληξε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι το ταξίδι ενός ανεμοπτεριστή.

Ο αθλητής έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά κοντά στον δήμο Ιναχού στην Αιτωλοακαρνανία.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική ενώ για τη διάσωσή του χρειάστηκε να «σηκωθεί» και Super Puma.

Η περιπέτεια του ανεμοπτεριστή έληξε με την ανάσυρσή του περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/8/10 09:57

    O Aθλητής ( σύμφωνα με συναθλητή του ) έκανε κάποιο λάθος χειρισμό , με αποτελέσμα να πλησιάσει τον βράχο και τα ανοδικά ρεύματα να τον ρίξουν στην πλαγιά .Το σημείο ήταν απόκρημνο και περίπου 200 μέτρα από την κορυφή (1581 μ. υψόμετρο) .
    Αμέσως 3 συναθλητές του προσγειώθηκαν κοντά .Δύο από αυτούς βρέθηκαν κοντά του σε λίγα λεπτά και με ενδοσυννενόησση τον παρακολουθούσαν όλοι οι υπόλοιποι .
    Το ατύχημα σημεώθηκε στις 13:30 .Το ελικόπτερο από τον Άραξο με την Ε.Μ.Α.Κ. Πάτρας προσγειώθηκε στις 17:00 και ομάδα τον προσέγγισε από κάτω προς τα πάνω.Διαπιστώθηκε πως δεν ήταν σε θέση να μετακινηθεί και κλήθηκε το Σούπερ Πούμα που στις 19:43 τον ανέσυρε με συρματόσχοινο .
    Αν και πολύ μακρινή και απόκρυμνη η περιοχή του βουνού στο Περδικάκι , βρέθηκαν από νωρίς οι υπεύθυνοι του αγώνα ,πυροσβεστικό περίπολο της Εμπεσσού , το ασθενοφόρο του αγώνα ,αστυνομικό περίπολο ,περίπολο πυροσβεστικό από την Αμφιλοχία και αργότερα και η Δασική υπηρεσία .Η εξέλιξη του περιστατικού ,είχε κομβικό σημείο την άμιλα και την υπερπροσπάθεια των συναθλητών του , που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες , νερό , τηλέφωνο και κουράγιο .
    Τα ειλικρινά συγχαρητήρια για το ήθος και το ρίσκο των συναθλητών του .
    (Εργαζόμενος κατά σύμπτωση στη περιοχή )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για το σχόλιο..
    Ο ένας εκ των τριών που με μεγάλο προσωπικό ρίσκο προσγειώθηκαν σε τόσο απόκρημνο σημείο είναι ο συναθλητής μας Ανδρέας Γαζής από την Λέσχη Αλεξιπτώτου της Άμφισσας.
    Οι άλλοι δύο είναι ξένοι πιλότοι -καθώς ο αγώνας είχε πάνω από τριάντα ξένες συμμετοχές- για τους οποίους ευελπιστώ ότι η διοργάνωση ή οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα μας ενημερώσουν για τις εθνικότητες και βέβαια και για τα ονόματα.
    Αξίζουν και οι τρεις τους πολλά και τουλάχιστον για τον Ανδρέα που τον γνωρίζω έχει κερδίσει προ πολλού την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων
    Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και από εδώ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συμμετείχαν με τόσο καταλυτικό τρόπο στην διάσωση του συναθλητή μας.
    Και πάλι ευχαριστούμε πολύ για την πληροφόρηση και για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/10 13:38

    Και απο εμενα τα συγχαρητηρια στους συναθλητες μας που απο την πρωτη στιγμη,με ρισκο της σωματικης τους ακαιρεοτητας,προσγειωθηκαν σε ενα πολυ δυσκολο σημειο για να βρεθουν κοντα στον συναθλητη μας.
    Δεν θα πω ομως και το ιδιο για την πολεμικη αεροπορια.Ο πετρος χτυπησε στις 13,30 και το ελικοπτερο τον πηρε απο το βουνο λιγο μετα τις 18,30.Δεν καταλαβαινω για πιο λογο δινετε συγχαρητηρια?Αυτη ειναι η περιθαλψη και η αμεσοτητα που θελουμε στα περιστατικα που συμβαινουν στο βουνο?Ο πετρος σημερα ζει απλα επιδη ηταν τυχερος,και οχι χαρη στη αερομεταφορα που εκανε πανω απο 5 ωρες.Αν ειχε πιο σοβαρο χτυπημα θα ειχε ξεψυχησει στα χερια των συναθλητων του.
    κατσανδρεδακης Γιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο στην παρατήρηση που κάνεις Γιάννη.
    Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν ότι το πρώτο ελικόπτερο από τον Άραξο έφτασε στο σημείο στις 17:00.
    Δεν λέω ότι ήρθε νωρίς αλλά και πάλι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν το πόση ωρα χρειάζεται για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα ενός τέτοιου περιστατικού και ο χρόνος για τις απαραίτητες επικοινωνίες, και ακόμα ότι έπρεπε να συντονιστεί και να μεταφέρει την ΕΜΑΚ από την Πάτρα (δεν γνωρίζω αν ήρθε το ελικόπτερο ή αν πήγε η ΕΜΑΚ εκεί περίπου 45 λεπτά απόσταση με το αυτοκίνητο).
    Η ΠΑ -κατά τη γνώμη μου- φάνηκε πάντως ότι δεν δίστασε να διαθέσει δεύτερο πιο μεγάλο ελικόπτερο όταν είδε ότι με το ΑΒ-205 δεν μπορεί να γίνει η διάσωση (Λογικά υπολόγιζαν ότι το ελικόπτερο θα προσγειονώταν κάπου κοντά και θα μεταφερόταν εκεί ο τραυματίας με την βοήθεια της ΕΜΑΚ.)

    Και είναι αυτό το ελικόπτερο και το πλήρωμά του (δεν είναι καθόλου εύκολη ούτε χωρίς κίνδυνο αυτή η διάσωση) που έπαιξε τον τελικό καθοριστικό ρόλο γιατί αν ερχόταν η νύχτα τα πράγματα μάλλον δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα.

    Αν μπορώ όμως να πω κάτι αυτό είναι το γιατί δεν επιλέχθηκε εξαρχής το super puma.
    Επειδή δεν τα γνωρίζουμε όλα όμως σχετικά με το πως αντιλήφθηκαν στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διασωσης το όλο σκηνικό, και επειδή δεν ξέρουμε καν αν υπήρχε soyper puma διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή (έχουμε μόλις 8 κ βάλε ότι τα μισά είναι μονιμα διασκορπισμένα στα νησιά κ υπολόγισε κ κάποια σε συντήρηση) μπορεί να ήταν απασχολημένο αλλού - μην ξεχνάμε ότι η ΠΑ εχει αναλάβει και τις αεροδιακομιδές από τότε που έγιναν τα ατυχήματα με τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ - (κάτι που δεν ανήκει στο κανονικό έργο).

    Αυτά σε γενικές γραμμές.. ελπίζω να σε κάλυψα και βέβαια να σημειώσω ότι αν παρατηρήσεις στο κείμενό μου δεν δίνω συγχαρητήρια στην ΠΑ αλλά εκφράζουμε τις ευχαριστίες νομίζω όλης της - μικρής - ανεμοπορικής μας κοινότητας και κυρίως ως προς τα πληρώματα που κάνουν αυτήν την επικίδυνη δουλειά, ενώ εμείς κάνουμε κατ' ουσίαν το χόμπι μας.
    Και είναι νομίζω ανθρώπινο να τους ευχαριστήσουμε και λόγω του αποτελέσματος αλλά κυρίως γιατί στη θέση αυτή του Πέτρου μπορεί να να ήμασταν όλοι μας ή να έρθουμε χτύπα ξύλο αύριο κι εγώ κι εσύ.
    Η ΠΑ νομίζω ότι την χρειαστήκαμε και ήταν εκεί και ευτυχώς και ο Πέτρος ήταν σκληρό καρύδι..

    Ούτε θέλω να το σκέφτομαι τι θα γινόταν αν το ατύχημα γινόταν το απόγευμα (όταν πλησιάζει δηλ. το σκοτάδι) ή αν ήταν άλλη εποχή και η μέρα ήταν πιο μικρή, αν τελικά δεν μπορούσε για ένα σωρό λόγους να διατεθεί μεγαλύτερο ελικόπτερο(πχ την επόμενη μέρα ακριβώς έγινε το τραγικό δυστύχημα με τα F-16 στην Κρήτη) ή αν απλώς είμασταν 8-9 χρόνια πίσω γύρω στο 2002 και τα Super Puma και οι τεχνικές ανόδου στο ελικόπτερο του τραυματία ακινητοποιημένου μέσα στο φορείο, απλά δεν υπήρχαν.
    Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια εξάσκηση για να γίνουν επιχειρησιακές αυτές οι δύσκολες τεχνικές, αφ ότου παραλήφθησαν τότε τα πρώτα τεσσερα σύγχρονα ελικόπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βίντεο της διάσωσης όπως το δημοσίευσε ο Γιάννης Σκαρπαθιωτάκης :
    http://www.youtube.com/watch?v=VNHQzdoQisM&feature=player_embedded

    Σε αυτούς εκεί επάνω που κρέμονται από ένα συρματόσχοινο πάνω από τα κατσάβραχα..
    και σε αυτούς εκεί μέσα που κρατάνε το ελικόπτερο ''καρφωμένο'' από πάνω για πολύ ώρα (δεν φαίνεται στο βίντεο το πόσος πραγματικά πολύς χρόνος χρειάζεται όλόκληρη αυτή η διαδικασία)..
    στις θερμικές συνθήκες δίπλα στην πλαγιά, που όλοι τις γνωρίζουμε..
    σε αυτούς πήγαινε το δικό μας ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: