Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ατύχημα ελικοπτέρου Bell 206 στην Κρήτη.

*Πηγή :  www.greekhelicopters.gr

UPDATED 06.08.10 – 21:00
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου το ελικόπτερο τύπου Bell 206, SX-HEV με κυβερνήτη τον συνάδελφο και φίλο Ν.Α χτύπησε σε καλώδια και κατέπεσε στο Ρέθυμνο της Κρήτης στην περιοχή Καστελάκια.
Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες συγκλίνουν στο οτι:
…το ελικοπτερο ερχόταν για προσγείωση κατα την διάρκεια επιχείρησης πλύσης μονωτήρων, πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ για ανεφοδιασμό νερού, όταν η μπούμα μπλέχτηκε σε καλώδια χαμηλής τάσης. Ο κυβερνήτης προσπάθησε να την απελευθερώσει. Στην προσπάθειά του όμως η ουρά του ελικοπτέρου χτύπησε σε παρακείμενο κορμό δέντρου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει στο έδαφος.
Ο δεύτερος χειριστής που βρισκόταν στο έδαφος απεγκλώβισε άμεσα το Ν.Α. από το ελικόπτερο το οποίο από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα φαινόταν να διατρέχει κίνδυνο φωτιάς η οποία όμως τελικά δεν εξελίχθηκε.
Ο Μ.Χ. (μπούμαν) φαίνεται ότι ή πήδηξε τελευταία στιγμή ή πετάχτηκε από την έντονη περιστροφή του ελικοπτέρου δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση στο έδαφος…
Ο Ν.Α έχει μεταφερθεί απο το Ρέθυμνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα στο μέτωπο και το πρόσωπο οπου θα εγχειριστεί οταν κρίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν γιατί προς το παρόν του έχει γίνει τραχειοτομή.
Ο μπούμαν Μ.Χ. (χειριστής του ψεκαστικού) εχει κατάγματα στα χέρια το πόδι αλλά και τη λεκάνη. Το απόγευμα υποβλήθηκε σε επέμβαση και είναι εκτός κινδύνου.
Ο υπεύθυνος του έργου Π.Μ βλέποντας το τραγικό συμβάν απο το έδαφος όπου περίμενε το ελικόπτερο, κατέρευσε απο το σοκ (έχοντας ιστορικό καρδιακών προβλημάτων) και διακομίσθη επίσης στο νοσοκομείο.
Ευχόμαστε να πανε ολα καλά και να αναρρώσουν όλοι γρήγορα.
Ο Σωτήρης Αργυρόπουλος βρέθηκε κοντά στο ατύχημα και διπλα στο Ν.Α και τον Μ.Χ. απο την πρώτη στιγμή.

 --------------------------------
Και μια φωτογραφία από το:  www.cretalive.gr


Κι εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε 
την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση 
και την πλήρη αποκατάσταση της υγείας 
όλων των εμπλεκομένων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: