Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Καίγεται και πάλι η Σάμος


Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαραθόκαμπο Σάμου ξέσπασε σήμερα Δευτέρα στο νησί της Σάμου. Στην από αέρος κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς έλαβαν μέρος συνολικά 6 πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair και 5 ελικόπτερα σε ρόλο πυρόσβεσης.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώθηκε πως στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαραθόκαμπο Σάμου συμμετείχαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ ένα ελικόπτερο «Super Puma» διατέθηκε για να συντονίσει τα εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται εκ μέρους μας ότι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη για να συντονίζουν τα ενάερια μέσα, βρίσκονται μετά την εγκατάλλειψή αυτών, όπως και των πληρωμάτων τους, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου σε συντήρηση.

Επίσης, μεταφορικά αεροσκάφη C-130 και C-27 έχουν μεταφέρει στη Σάμο 75 πυροσβέστες.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επαναλάβουν τις πτήσεις τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής ΕΡΤ, τα αεροσκάφη δεν κατάφεραν να αποδώσουν ικανοποιητικά, λόγω των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων στηλών καπνού. Εν εντιθέσει, τα ελικόπτερα απέδωσαν ικανοποιητικότερα.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη φωτιά στη Σάμο εντός δύο βδομάδων. Τρεις κτηνοτρόφοι συλλήφθησαν, εκ των οποίων ο ένας ομολόγησε την πράξη του, ενώ τουλάχιστον άλλος ένας είναι υπότροπος.

Φωτογραφία: ICON 
Πηγή: http://fox2e-mag.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: