Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση F-16C & D block 52+ νότια της Κρήτης ..

Νεκρός ο τρίτος πιλότος-Χειρουργείται ο ένας εκ των δύο διασωθέντων

Στον αέρα συγκρούστηκαν πριν από λίγη ώρα (περί τις 14.00) δύο μαχητικά  F-16, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Γαιδουρονήσι (νήσος Χρυσή).
Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος της 340 Μοίρας "Αλεπού" , F-16C Block 52+ και την διθέσια έκδοση "D" αντίστοιχα. Πετούσαν σε τετράδα μαζί με άλλα τέσσερα αεροσκάφη της Μοίρας (2 εναντίον 4) και προσομοίωναν άσκηση διείσδυσης. Η  Μοίρα "Αλεπού" είναι ειδικευμένη σε νυκτερινές αποστολές κρούσης από χαμηλά ύψη με την χρήση του συστήματος στόχευσης και ναυτιλίας LANTIRN.

Μέσα σε όλο αυτό το τραγικό συμβάν και είχαμε κι ένα απίστευτο: Για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΑ, δύο ολόκληρες ώρες μετά το δυστύχημα, στις 16.00 ώρα Ελλάδος δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό, ούτε από το γραφείο Τύπου του ΓΕΑ (το οποίο πρέπει να πάρει έγκριση από την πολιτική ηγεσία), ούτε από την Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου, ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από πουθενά!
Ολες οι ειδήσεις που διαβάζετε για το θέμα στο defencenet.gr και σε άλλα μέσα ενημέρωσης είναι από παράπλευρες πηγές! Πραγματικό αίσχος που δεν τιμά κανέναν, πολιτικό στέλεχος ή αξιωματικό, στο κτίριο της Μεσογείων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διασώθηκαν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης, αλλά έχουν βρεθεί μόνο οι δύο του διθέσιου αεροσκάφους. Οι δύο πιλότοι περισυνελέγησαν από αλιευτικό σκάφος και ένα σκάφος που Λιμενικού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό ενός από τους διασωθέντες ο οποίος μπαίνει τώρα στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος διασωθείς σε καλή κατάσταση.
Για κάποια ώρα υπήρχε η εντύπωση ότι το αλιευτικό είχε ανασύρει από την θάλασσα δύο πιλότους και όχι έναν, έτσι διαδόθηκε ότι είχαν σωθεί και οι τρεις κάτι που δεν φαίνεται δυστυχώς να επιβεβαιώνεται..
Δυνάμεις του Λιμενικού και του Π.Ν. σπεύδουν στο σημείο που έχουν καταπέσει τα δύο αεροσκάφη. Ήδη επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma από την Ρόδο και ένα ΑΒ-205 SAR, ενώ έχει απογειωθεί και ένα Dornier από την Ελευσίνα.
Με το συγκεκριμένο δυστύχημα, η  ΠΑ έχει χάσει συνολικά 4 αεροσκάφη F-16C Block 52+  από τότε που παρελήφθησαν τα αεροσκάφη τον Ιούλιο του 2004 (οι παραδόσεις είχαν ξεκινήσει στις 5 Μαίου του 2003).
Το πρώτο δυστύχημα  με νεκρό τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη συνέβη στις 23 Μαίου του 2006 όταν διεμβολίστηκε-δολοφονήθηκε από τουρκικό F-16. Η δεύτερη απώλεια F-16C Block 52+ της 337Μ έγινε τη νύκτα της 5ης Δεκεμβρίου του 2007 όπου η ΠΑ θρήνησε άλλο ένα νεκρό τον Σμηναγό Αθανάσιο Μπατσαρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
------------------------------
Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένεια της 340 Μοίρας και στην Πολεμική Αεροπορία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: