Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσιεύθηκε το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων για το Δυστύχημα του Ιουνίου 2010 στο Οροπέδιο της Κράπης στη Χώρα Σφακίων

 Όπως έχουμε ξαναπεί και σε παλιότερη ανάρτηση μας, το έργο που κάνει η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΔΑΑΠ) είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα έλεγα και πως σαν δουλειά είναι εξαιρετικό.
Η ανάγκη άλλωστε είχε προκύψει και προυπήρχε σαν απαίτηση στο χώρο μας και από πιο παλιά και τώρα πια είναι ευχής έργον που το πόρισμα του κάθε σοβαρού ατυχήματος - δυστυχήματος βρίσκεται έστω και μετά από ένα κάποιο μακρό χρονικό διάστημα αναρτημένο σε μορφή pdf στην σελίδα της ΕΔΑΑΠ.
Δεν χρειάζεται καν να το ξαναπω ότι τα πορίσματα βρίσκονται εκεί όχι για κάποιους άλλους άγνωστους σε εμάς ανθρώπους, αλλά για εμάς τους ίδιους. Δεν αφορούν τους εμπλεκόμενους, μας αφορούν και απευθύνονται σε όλους μας. Δεν κινητοποιούν κάποια διαδικασία ευθυνών για κανέναν.
Αναρτούνται εκεί, χωρίς να αναφέρουν ονόματα, για να μάθουμε χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που έχουν κάνει κι άλλοι πριν από εμάς. Για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες αλλά και για να εμπεδώσουμε μέσα στο μυαλό μας πρώτα από όλα και αμέσως μετά στους γύρω από εμάς συνιπτάμενους φίλους μας μία φιλοσοφία ασφάλειας που μόνο αν διέπει την κάθε μας μικρή ή μεγαλύτερη πτήση, τότε μόνο μπορούμε να παρέχουμε στον εαυτό μας αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους που μας περιμένουν πίσω, ένα καθόλα απόδεκτό επίπεδο ασφάλειας.

Και βέβαια το έχουμε κι αυτό ξαναπεί, δεν είμαστε στην ίδια ψυχολογική κατάσταση κάθε ημέρα, αν δεν νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας, για την ψυχολογική ή την φυσική κατάστασή μας, δεν χάλασε ο κόσμος, το βουνό σίγουρα θα παραμείνει εκεί, live to fly an other day, ας μην πετάξουμε.

Προχωράω στo νεώτερο πόρισμα που δημοσιεύτηκε από την ΕΔΑΑΠ και αφορά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο συναθλητή μας Γ.Π. (RIP) στο Οροπέδιο της Κράπης – στην Χώρα Σφακίων στην Κρήτη στις 13/6/2010. Το πόρισμα μπορείτε να το διαβάσετε απευθείας από την ιστοσελίδα της ΕΔΑΑΠ κλικάροντας επάνω στο :




ΠόρισμαΑρ. 11/2011 Αλεξίπτωτο πλαγιάς - Συνέβη: 13/06/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: