Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Προσβλητική κίνηση από πλήρωμα γερμανικού αεροσκάφους - Έριξαν περιττώματα στη πίστα του Ν. Καζαντζάκης

 *Αναδημοσιεύουμε από το http://www.neakriti.gr ένα περιστατικό που ομολογουμένως μας προκάλεσε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση..: 

Την ώρα που η τουριστική σεζόν για την Κρήτη ξεκινάει δειλά -δειλά να κάνει την εμφάνιση της , η νοοτροπία ορισμένων Γερμανών και το ανθελληνικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα τους από περιπαικτικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα, τους οδηγεί σε πρωτοφανείς όσο και προσβλητικές ενέργειες. Ενέργειες που δεν χαρακτηρίζουν βέβαια τους Γερμανούς πολίτες, που εξακολουθούν να προτιμούν κατά κύριο λόγο την φιλόξενη Κρήτη, γεννούν όμως ερωτηματικά και θέτουν σε εγρήγορση μία σειρά φορέων του τουρισμού σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για το τουριστικό προϊόν. Υπό το πρίσμα αυτό και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου Ηρακλείου, βρίσκονται πλέον σε επιφυλακή έτοιμες να αμβλύνουν οποιαδήποτε υποψία έστω αλγεινής εντύπωσης , πάει να δημιουργηθεί είτε με ευθείες προκλήσεις , είτε εξαιτίας της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς κάποιων μεμονομένων. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ιδίως μετά το περιστατικό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου , οι πάντες είναι πλέον σε ετοιμότητα αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών, όπως αυτό που αποκαλύπτει το portal μας μέσα από την λήψη που έκανε αυτόπτης μάρτυρας με κάμερα στον αερολιμένα « Ν.Καζαντζάκης». Πτήση τσάρτερ της κορυφαίας στον τουριστικό χώρο εταιρείας TUI με επιβάτες για την Γερμανία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα της εθνικής μας επετείου, ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι επιβάτες έχουν επιβιβαστεί, ενώ στο αποκλειστικό βίντεο φαίνεται η πόρτα του αεροσκάφους να κλείνει και η σκάλα επιβίβασης να αποκολλάται . Ξαφνικά η πόρτα κατά παράβαση κάθε κανόνα ασφαλείας , ανοίγει και μία αεροσυνοδός πετάει στη πίστα του αεροδρομίου μία σακούλα , η πόρτα ξανακλείνει ενώ υπάλληλος εξυπηρέτησης εδάφους την σηκώνει από την πίστα και την βάζει στο όχημα εξυπηρέτησης.

Λίγο αργότερα και ενώ ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου, αποκαλύπτεται ότι η σακούλα περιέχει ακαθαρσίες (περιττώματα) από σκύλους , που με τόσο ασεβή , απερίσκεπτο και κατά παράβαση κάθε κανόνα μέσα στη πίστα του αεροδρομίου, έχει πετάξει το πλήρωμα του αεροσκάφους. Το θέμα δεν είναι απλό, αφού η αεροσυνοδός για να ανοίξει την ήδη ασφαλισμένη πόρτα του αεροσκάφους χρειάζεται πρώτα την έγκριση του κυβερνήτη του αεροπλάνου , ο οποίος με την σειρά του θα πρέπει πρώτα να έχει ενημερώσει τις αερολιμενικές αρχές. Ακόμη χειρότερα που εδώ όπως αποκαλύπτει η εικόνα , πετιέται στη πίστα του αεροδρομίου μία σακούλα με κόπρανα(!) , πράξη που δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία οποιασδήποτε εκτάκτου ανάγκης και που αποτελεί πρωτοφανή περίπτωση αντίληψης προσωπικού αεροπλάνου , που ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν την συναντάμε.

Η αντίδραση της TUI
Οι αρμόδιες αρχές του Αερολιμένα Ηρακλείου, μετά την αρχική τους έκπληξη και δυσφορία για το γεγονός και ενώ η πτήση είχε φύγει για τη Γερμανία ενημέρωσαν ταυτόχρονα και άμεσα τόσο την αεροπορική εταιρεία της TUI όσο και την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτηση τη Swissport . Οι εκπρόσωποι της δεύτερης επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι υπάλληλος τους παρέδωσε την επίμαχη σακούλα μετά την αχαρακτήριστη ενέργεια του Γερμανικού πληρώματος. Ακόμη πιο εντυπωσιακή όμως ήταν η αντίδραση της κορυφαίας στο χώρο του τουρισμού εταιρείας TUI η οποία αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της προσβλητικής , αχαρακτήριστης και πέρα από κάθε έννοια δεοντολογίας και ασφάλειας πρακτικής έναντι ενός αεροδρομίου προχώρησε άμεσα σε επανορθωτικές ενέργειες. Αφενός μεν ζήτησε επίσημα συγνώμη από τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου για την όλη πράξη παραδεχόμενη το σφάλμα των υπαλλήλων της . Μάλιστα το απέδωσε σε αχαρακτήριστη ενέργεια της στιγμής , συγκεκριμένης αεροσυνοδού. Ταυτόχρονα γνωστοποίησε στη Διοίκηση του Αεροδρομίου την πρόθεση της να καλέσει τον κυβερνήτη και τα μέλη του συγκεκριμένου πληρώματος να εμφανιστούν ενώπιων της Διοίκησης του Αεροδρομίου και να ζητήσουν επίσημα και προσωπικά συγνώμη. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν έχει γίνει αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εμφανίστηκαν στα κεντρικά γραφεία της Υ.Π.Α στον αερολιμένα Αθηνών.. Ωστόσο η διοίκηση του Αεροδρομίου επέβαλλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ το οποίο η εταιρεία αποδέχτηκε χωρίς καμία ένσταση.

Η αντίδραση του Αερολιμένα
Επισήμως Διοίκηση και φορείς του Αεροδρομίου χαρακτηρίζουν ατυχές μεν το περιστατικό , ήσσονος δε σημασίας μπροστά στο καλό κλίμα που υπάρχει διαχρονικά ανάμεσα στις ξένες αεροπορικές εταιρείες , τους τουρίστες που διακινούν και το προσωπικό του αεροδρομίου. Περισσότερο το αποδίδουν στην αψυχολόγητη ενέργεια ενός μέλους του προσωπικού του αεροσκάφους θεωρώντας ότι μετά την άμεση αντίδραση της TUI το θέμα έκλεισε. Ωστόσο ανεπίσημα επειδή το γεγονός είναι πρωτοφανές και μάλιστα ακόμη και αν αυτό συνέβη συμπτωματικά ανήμερα της εθνικής επετείου , η δυσφορία ήταν εμφανής παρότι για καθαρά λόγους εντυπώσεων το θέμα επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί. Όλες οι λεπτομέρειες για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό που αποτυπώνει ανάγλυφα δυστυχώς την περιφρόνηση και το κλίμα συμπεριφοράς σε βάρος της Ελλάδας σε ορισμένους ευτυχώς εταίρους μας αλλά και τις αντιδράσεις τν αρχών του Αεροδρομίου , μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη ΤV στις 20.45 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ απευθείας από το http://www.neakriti.gr/Media.
--------------------
Πηγή: http://www.neakriti.gr/

Το είδαμε μέσω του πάντα ενημερωμένου και φιλικού μας  http://yened.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: