Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δωρεάν παραχώρηση 60 ελικοπτέρων Blackhawk από τις ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό

Η δωρεάν παραχώρηση 60 ελικοπτέρων Blackhawk θα καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού, ενώ θα επιτρέψει την αντικατάσταση των παρωχημένων “Huey”. (US Navy)

Αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποδέχθηκε παλαιότερο αίτημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για δωρεάν παραχώρηση 60 μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Blackhawk. Η σχετική Επιστολή Αιτήματος (LoR) υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του τότε Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου να διερευνήσει από το 2010 τις δυνατότητες δωρεάν παραχώρησης εξοπλισμού από τα πλεονάσματα του Στρατού των ΗΠΑ. Η πολιτική εκείνη εξακολουθεί να υλοποιείται από τη νέα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων.
Τα 60 Blackhawk προορίζονται για την πλήρη αντικατάσταση των παρωχημένων “Huey” του Ελληνικού Στρατού, τα οποία δεν καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις αεροκίνησης δυνάμεων στο πεδίο μάχης. Σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες, ο Στρατός των ΗΠΑ διαθέτει σε υπηρεσία  περί τα 751 UH-60A Blackhawk, από 948 το 2010. Διαθέτει επίσης περί τα 967 δεύτερης γενιάς UH-60L και παραλαμβάνει νέας παραγωγής UH-60M τρίτης γενιάς, τα οποία υπερβαίνουν τα 165.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» αναφέρουν πως εφόσον τα ήδη προσφερόμενα συστήματα παραληφθούν και τεθούν σε υπηρεσία, αλλά και εφόσον τα σχετικά αιτήματα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με συνέπεια, θετική αναμένεται να είναι αργότερα η κατάληξη των αιτημάτων δωρεάν παραχώρησης τεθωρακισμένων οχημάτων αμφίβιας εφόδου AAV7A1, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού Bradley, τα οποία επίσης διατυπώθηκαν στην προαναφερόμενη LoR. Η τελευταία περιλαμβάνει τέλος μεγάλες ποσότητες ειδών ατομικού εξοπλισμού μαχητών, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση εξαιτίας της συχνής τους αντικατάστασης στον Στρατό των ΗΠΑ. Σε παλαιότερες εποχές η δωρεάν παραχώρηση τέτοιου εξοπλισμού μπορεί να φαινόταν υποτιμητική, σήμερα όμως αποτελεί μονόδρομο για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.
---------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: