Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καταγγελία Πτήσης Γυρόπτερου στο χώρο Προσγείωσης του Κιθαιρώνα στις Πλαταιές


 *Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Αεραθλητικού Ομίλου Κιθαιρώνα (ΑΟΚ):

Στις 24/3/2012 εθεάθη γυρόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά στο χώρο προσγείωσης των Πλαταιών (30 μέτρα από το έδαφος), την ώρα που πέταγαν αλεξίπτωτα και γινόντουσαν προσεγγίσεις στην προσγείωση.

Ο ΑΟΚ έστειλε το παρακάτω κείμενο στην ΕΛΑΟ ως καταγγελία για το συμβάν που απο τύχη δεν δημιούργησε άλλα προβλήματα

"Με το παρόν μήνυμα θέλουμε να καταγγείλουμε τις ενέργειες πιλότου γυρόπτερου στη περιοχή του Κιθαιρώνα στις 24/3/2012.Συγκεκριμένα ο πιλότος εθεάθη στις 14:00 να πετάει πολύ κοντά στο έδαφος, όχι περισσότερο από 50-100 μέτρα με κατεύθυνση από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών προς τις Πλαταιές. Στην συνέχεια πλησίασε ακόμα περισσότερο στο έδαφος περίπου στα 30-40 μέτρα και κατευθύνθηκε προς τους χώρους προσγείωσης αλεξιπτώτων πλαγιάς και αιωροπτέρων. Την ώρα εκείνη γινόντουσαν προσεγγίσεις πιλότων και ειδικά αρχάριων και στις δυο προσγειώσεις.

Είναι αδύνατο να μην είδε ο πιλότος του γυρόπτερου τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και τα αιωρόπτερα δεδομένης της ταχύτητας του και του πλήθους των αλεξιπτώτων και των αιωρόπτερων που προσέγγιζαν την προσγείωση. Ο πιλότος εν γνώση του και ενώ είχε άπειρες εναλλακτικές, πέρασε πάνω από τους χώρους προσγείωσης στα 30 μέτρα από το έδαφος, ενώ αλεξίπτωτα έκαναν προσέγγιση για προσγείωση και ενώ οι ευρισκόμενοι στο χώρο προσγείωσης του έκαναν νοήματα με τα χέρια να απομακρυνθεί αυτός απάντησε με άσεμνες χειρονομίες.

Από θαύμα δεν έγινε κάποιο ατύχημα. Ο προκλητικά ασυνείδητος πιλότος του γυροπτέρου, το οποίο προφανώς είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο στην Θήβα (στο 90χλμ Ε.Ο.), προέβει σε εγκληματική ενέργεια έχοντας πλήρη γνώση του τι κάνει. Οι ρότορες από την έλικα του γυρόπτερου και το ίδιο το γυρόπτερο θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προκαλέσουν ατύχημα ακόμα και θανατηφόρο. Ο πιλότος μπορούσε να κινηθεί οπουδήποτε ήθελε αλλά επέλεξε να περάσει πάνω από τους χώρους προσγείωσης σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος και ενώ είχε πλήρη οπτική επαφή με τις πτητικές δραστηριότητες των αλεξιπτώτων πλαγιάς και των αιωρόπτερων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. " 
----------------------------------
Πηγή: http://www.aokitheron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: