Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ - Πιλοτική Σχολή Μηχανοκίνητου Αετού (ΤRIKE) στο 90 της Θήβας!

Το Σαβατοκύριακο που μας πέρασε στο Αεροδρόμιο υπερελαφρών της Θήβας στο 90 χλμ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, 10 Βαθμοφόροι Αεροπρόσκοποι από όλη την Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν σε μαθήματα θεωρίας αλλά πραγματοποίησαν και εκπαιδευτικές πτήσεις στον μηχανοκίνητο αετό.
Μια προσπάθεια που ετοιμαζόταν εδώ και 5 χρόνια πήρε σάρκα και οστά και οι Αεροπρόσκοποι βίωσαν μοναδικές στιγμές στον αέρα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι εκπαιδεύονταν στα πρωτα βήματα μιας ακόμη ιπτάμενης μηχανής.
Αξιοσημείωτες στιγμές του διημέρου ήταν-εκτός φυσικά των πτήσεων-και τα μαθήματα θεωρίας που γίνονταν σε ενα στέγαστρο με πάνω απο 10 πτητικές μηχανές καθώς και  η βραδιά σινεμά στο ίδιο μέρος ανάμεσα στα αεροπλάνα.
Ολα αυτά φυσικά δεν θα γίνονταν πραγματικότητα χωρίς την αξιέπαινη προσπαάθεια των μελών της Αερολέσχης Δαίδαλος  που σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για αλλες αερολέσχες έτσι ώστε να γίνουν και άλλες παρόμοιες συνεργασίες με τους Αεροπρόσκοπους που έχοντας στις τάξεις τους χιλιάδες νέους και αυτοί με την σειρά τους προωθούν την αεροπορική ιδέα.
Μια ακόμη αεροπορική προσπάθεια λοιπόν απο μια ΟΜΑΔΑ που ΠΕΤΑΕΙ..
 ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.. ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΙΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ..!
Στράτος Φουρλάκης



*Από Thiva Airport αναδημοσιεύουμε σχόλιο στην σελίδα ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

Αποφασίστηκε επιτέλους το σεμινάριο μηχανοκίνητου αετού (τράικ), όλοι χαρήκαμε και διαλέξαμε μια ημερομηνία διεξαγωγής. Μέσα στις επόμενες 40 ημέρες κινδυνέψαμε από ακύρωση/αναβολή στην αρχή λόγο γραφειοκρατικών διαδικασιών και αμέσως μετά λόγο PSI και πολιτικό-οικονομικής αστάθειας. Οι συμμετοχές ήταν αρκετές αλλά υπήρχαν και αλλαγές την τελευταία στιγμή. Μετά ανησυχήσαμε για το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών μέσα στο μήνα -- μήπως συμπέσουν με το σεμινάριο. Τα ξεπεράσαμε όλα, φτάσαμε μια ανάσα πριν. Ακόμα και τότε, είδαμε μερικές μόνο μέρες πριν την διεξαγωγή, έναν τόσο άστατο καιρό που δεν μπορούσαν να δέσουν τα πλοία στα λιμάνια!

 Τελικά ο επιμένων νικά και όντως τα καταφέραμε. Μετά από μια γρήγορη πτήση το Σάββατο σε μέτριες συνθήκες ξυπνήσαμε τα χαράματα της Κυριακής με σχεδόν άριστες συνθήκες. Για 3 -4 ώρες ήμασταν στον έβδομο ουρανό.

 Πετάξαμε με το σύνολο των συμμετεχόντων – με έναν βαθμοφόρο σε κάθε τράικ κάθε φορά σε μια μέση απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από το αεροδρόμιο και μέχρι 3000 πόδια ύψος. Όλοι «έζησαν» τουλάχιστον δύο αν όχι τρείς απογειώσεις και προσγειώσεις. Είδαμε λίμνες, ψαράδες, βουνά, χωριά και κάποιοι είδαν και τη Μονή Σαγματά στο Ύπατο. 
Το επιτελείο του σεμιναρίου και τα μέλη της αερολέσχης σε στενή συνεργασία ξεπέρασαν κάθε δυσκολία σε γη και αέρα. Τα θέματα άρχιζαν και σταματούσαν ανάλογα με τις πτητικές συνθήκες και όλοι ζήσαμε δύο μέρες περικυκλωμένοι, αγγίζοντας και «αναπνέοντας» πτητικές μηχανές κάθε είδους.
 Χορτάσαμε πτήσεις, φωτογραφίες και αεροπορικές συζητήσεις κάθε είδους. Όπως είπε και ο αρχηγός της πιλοτικής σχολής… η αρχή έγινε – ας σκεφτούμε το επόμενο βήμα.
-----------------------------------
Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι του κ. Φώτη Σάκαλη και του κ Γιάννη Μιχαλόπουλου και προέρχονται από την εξαιρετική σελίδα ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ στο fb.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: