Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΙΑΤΑ: Ιστορικό χαμηλό στα αεροπορικά δυστυχήματα το 2012

Τα ποσοστά των θανατηφόρων δυστυχημάτων στα επιβατικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής, καθ' όλη την περυσινή χρονιά, ήταν τα χαμηλότερα στην ιστορία, μάλιστα ακόμα χαμηλότερα σε σύγκριση με τις καλές επιδόσεις του 2010, ανακοίνωσε σήμερα στο Μόντρεαλ η IATA.
Έτσι, τα θύματα από συντριβή αεροπλάνων όλων των τύπων πέρυσι περιορίστηκαν τελικά στα 486, από 786 το αμέσως προηγούμενο έτος.
Για τα αεροπλάνα δυτικής κατασκευής, το νέο ποσοστό θανατηφόρας επικινδυνότητας περιορίστηκε πέρυσι στο 0,37% για κάθε ένα εκατομμύριο πτήσεις: δηλαδή, για κάθε 2,7 εκατομμύρια πτήσεις, πλέον, αντιστοιχεί ένα θανατηφόρο δυστύχημα, τόνισε η IATA. Συνολικά, 22 θανατηφόρα δυστυχήματα.
Θύμισε, συγχρόνως, ότι το 2010 για κάθε 1,6 εκατομμύριο πτήσεις είχαμε ένα θανατηφόρο δυστύχημα. Συνολικά, 23 θανατηφόρα δυστυχήματα. Η IATA διευκρίνισε ότι «αναφέρεται στα αεροπορικά δυστυχήματα, στα οποία η άτρακτος διαλύεται και το αεροσκάφος δε μπορεί να τύχει καμίας επισκευής».
Ενώ το 2010 είχαμε 17 δυστυχήματα αυτής της κατηγορίας, πέρυσι αυτά περιορίστηκαν στα 11, τόνισε επίσης η IATA.
Όμως τα κάθε λογής δυστυχήματα, με αεριωθούμενα αεροσκάφη όλων ανεξαιρέτως των τύπων, πέρυσι σε σύγκριση με πρόπερσι μειώθηκαν μόνον κατά δύο, από 94 σε 92, πρόσθεσε.
Όπως σχολίασε για το Γαλλικό πρακτορείο ο κ. Τόνι Τάιλερ, γενικός διευθυντής-προϊστάμενος όλης της ΙΑΤΑ, «σήμερα, το να ανέβεις σε επιβατικό αεροπλάνο είναι από τα ασφαλέστερα πράγματα που μπορείς να κάνεις».
Ο κ. Τάιλερ πρόσθεσε: «Πάντως, το κάθε αεροπορικό δυστύχημα είναι υπερβολικό, ενώ η κάθε απώλεια μιας έστω ανθρώπινης ζωής είναι μια τραγωδία. Ο στόχος μας, είναι η καθολική εξάλειψη των ατυχημάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κινητοποιούμεθα όλοι οι συντελεστές των αερομεταφορών, ώστε οι πτήσεις να γίνουν 100% ασφαλείς».
Η IATA ανέφερε ότι στα αεροπλάνα της, που έκαναν πέρυσι περίπου 38 εκατομμύρια πτήσεων, ταξίδεψαν με ασφάλεια 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι...
Από τα 38 εκατομμύρια πτήσεων, 30 εκατομμύρια έγιναν με αεριωθούμενα, ενώ οι υπόλοιπες με ελικοφόρα.
Τέλος, ανά γεωγραφική περιοχή, καταγράφεται ένα διαφορετικό ποσοστό θανατηφόρας επικινδυνότητας πτήσεων, παρατηρεί η IATA :
Στην Ασία-Ειρηνικό είχαμε καθ' όλο το '11 ποσοστό 0,25% θανατηφόρων δυστυχημάτων στο σύνολο των πτήσεων.
Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0%, στη Βόρεια Αμερική 0,10%, στη Βόρεια Ασία επίσης 0%.
Ωστόσο, στα κράτη Βαλτικής και της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ το αντίστοιχο ποσοστό στα τέλη Δεκεμβρίου σε ετήσια βάση ανήλθε εντούτοις στο 1,06% - μάλιστα έναντι 0% για όλο το 2010.
------------------------------------
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: