Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες από τις πτήσεις στο Σαντομέρι Αχαίας το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 - Όμορφη, ήσυχη, ανοιξιάτικη ημέρα!

H πιo όμορφη πτήση μας εδώ και καιρό βγήκε τελικά όπως το περιμέναμε στο Σαντομέρι νότια της Πάτρας, το Σάββατο 3 Μαρτίου.
 Ήταν μία μέρα πάρα πολύ ήσυχη στον αέρα, ηλιόλουστη, με μία πολύ ελαφριά νοτιοδυτική αύρα η οποία ήταν αρκετή, σε συνδυασμό με την γνωστή και φημισμένη θερμική και δυναμική ενέργεια του συγκεκριμένου βουνού να σε κρατάει ψηλά σχεδόν παντού σε όλο το μήκος της οροσειράς.
Να υπενθυμίσω εδώ για όποιους δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα να πετάξουν εκεί, ότι το Σαντομέρι (Όρος Σκόλλις) είναι ένας σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός, μία αρκετά μεγάλη σε μήκος βραχώδης οροσειρά με ύψος 960 μέτρων και πλάτος μόλις ελαχίστων μέτρων.
Βέβαια το όριο της αναστροφής εκεί γύρω στα 1000 μέτρα δεν μας άφησε να βγούμε με πολύ ύψος επάνω από τις κορυφές αλλά μας αποζημίωσε με τις ώρες ήρεμης πτήσης που βάλαμε, με την θέα πίσω από το βουνό της ανατολικής κοιλάδας,, του χιονισμένου Ερύμανθου και του Παναχαικού, της λίμνης του Πηνειού, ακόμα και της Πάτρας που φαινόταν πεντακάθαρα αν και μακρυά.
Πετάξαμε πάνω από 15 πιλότοι από Πάτρα, Αθήνα, Μεσολόγγι και Αγρίνιο και ώρες ώρες η εικόνα στις κορυφές θύμιζε κάτι από αγωνιστική συνάντηση.  Στο τέλος της ημέρας, με τις τελευταίες προσγειώσεις να γίνονται στο ηλιοβασίλεμα σχεδόν, ακόμα και τότε επρεπε να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις να χάσεις το ύψος σου και να κάνεις top landing στην απογείωση. Έτσι ήταν πάντα το Σαντομεράκι, ανταμοίβει όσους το επισκέπτονται....
 Τα πολλά λόγια είναι φτώχια όμως.., ας μιλήσουν καλύτερα οι περίπου 60 φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω. Είπαμε ήταν μία πολύ ήσυχη ημέρα, άρα ημέρα για φωτογραφιες!
Κλικάρετε επάνω σε μία φωτογραφία για να τις δείτε όλες εύκολα και γρήγορα στον παρουσιαστή του blogger! Photos by Vangelis! Eρασιτέχνες είμαστε πάντα... Ελπίζω να σας αρέσουν. Enjoy!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: