Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Η Ελλάδα από ψηλά": Αξιοι συγχαρητηρίων οι δημιουργοί των site και blogs


Πιλότοι (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες) του στέλνουν τις φωτογραφίες τους και εκείνος τις ανεβάζει...δεν έχει κανέναν κερδοσκοπικό υπόβαθρο.

- Συνέντευξη στο Νίκο Απόκοτο
Πρόκειται για πρωτοβουλία ενός μαθηματικού, του κ. Αθανασιάδη Αθανάσιου από τις Σέρρες. Στην αρχή ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες στο internet γύρω από την περιοχή των Σερρών και στην συνέχεια θέλησε να ανεβάζει ολόκληρης της Ελλάδας. Πρόκειται μία σπουδαία δουλειά και να τονίσουμε ότι είναι αφιλοκερδώς (!!!) όπως επίσης προσφέρονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο εκτός κι αν είναι για επαγγελματικό σκοπό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δοθεί η άδεια.
Μεράκι του ήταν και είναι να ανεβάζει τις φωτό, έτσι απλά για να τις δει ο κόσμος, λόγω αγάπης προς τις πτήσεις και την φωτογραφία. Βλέπετε, υπάρχουν ακόμη αρκετοί ρομαντικοί Έλληνες χωρίς να σκέπτονται... επαγγελματικά! Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα και το δείχνουν. Όλες αυτές οι φωτογραφίες μόλις ανεβούν στο internet "γυρίζουν" όλο τον κόσμο!!! Φαντάζεστε μία διαφήμιση που γίνεται για την χώρας μας; Χιλιάδες είναι οι επισκέψεις (view) που γίνονται στις σελίδες στο internet που έχουν δημιουργηθεί.

- Κατ΄αρχήν απ΄ ότι φαίνεται είναι ένα ακριβό χόμπυ! Επίσης, ποιος είναι ο λόγος που πήρατε αυτή την απόφαση;
- O φίλος και συνάδελφος Γιάννης Μαδεμλής  μου έστελνε μέσω e - mail αεροφωτογραφίες που έβγαζε από διάφορα μέρη των Σερρών. Μόλις μαζεύτηκαν αρκετές σκέφθηκα να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα που θα τις κάνεις προσιτές σε όλους. Ήρθα σε επαφή μαζί του, του άρεσε η ιδέα και ξεκινήσαμε… Ο σκοπός του δικτυακού αυτού τόπου είναι να προβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την άγνωστη στους πολλούς αλλά πανέμορφη όψη από ψηλά της πατρίδος μας, μέσα από τις αεροφωτογραφίες των ερασιτεχνών πιλότων.

- Από πότε ασχολείστε με την φωτογράφηση, και από πότε με την αερογραφία;
- Με την φωτογραφία ασχολούμαι εδώ και τριανταπέντε χρόνια, η πρώτη μου φωτογραφική μηχανή ήταν η Smena Symbol. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τον φακό. Με συγκινεί το γεγονός ότι σε μια φωτογραφία μπορείς να φυλακίσεις μια στιγμή και ν’ αφήσεις την εικόνα να γίνει ο αφηγητής χωρίς σας δικές σου λέξεις. Αυτή είναι η ομορφιά σας. Φωτογραφίες μου υπάρχουν στα προσωπικά blog http://athanasiadi.blogspot.com/ και  http://goserres.blogspot.com/ με την αεροφωτογράφιση ασχολούμαι τα τελευταία πέντε χρόνια

- Μεταφέρω από το site σας το εξής: «Το airphotos.gr έχει σήμερα έναν πανελλήνιο χαρακτήρα, αποτελώντας το Portal των Ελληνικών αεροφωτογραφιών και φιλοδοξούμε, σταδιακά, να καλύψουμε φωτογραφικά κάθε γωνιά σας Ελλάδος». Πείτε μας λίγα περισσότερα...
- Το 2003 δημιούργησα την σελίδα www.airphotos.gr και το υλικό σας προερχόταν από την αερολέσχη Σερρών και αφορούσε σας ομορφιές και τα αξιοθέατα του Ν. Σερρών.
 Κατόπιν αναθεώρησης των στόχων του site προστέθηκαν αεροφωτογραφίες που στέλνουν πιλότοι από μέρη που είναι μακριά για σας και είναι δύσκολο να βρεθούμε εκεί για να τα αεροφωτογραφήσουμε. Στη σελίδα σας υπάρχουν 116 συνεργάτες (πιλότοι- φωτογράφοι)και ο αριθμός σας αυξάνεται διαρκώς

- Πως μπορεί κάποιος να συνεργαστεί μαζί σας, να σας βοηθήσει;
- Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν αεροφωτογραφίες και θέλουν να τις μοιραστούν με το ευρύ κοινό. Στο airathan@gmail.com" data-mce-href="mailto: airathan@gmail.com"> airathan@gmail.com ή στο info@airphotos.gr" data-mce-href="mailto: info@airphotos.gr"> info@airphotos.gr  μπορεί να μας στείλει τις αεροφωτογραφίες του και εμείς θα τις προβάλουμε με το Όνομα του

- Από την Ρόδο, ποιοι είναι αυτοί που συνεργάζονται μαζί σας;
- Από τους καλύτερούς μας συνεργάτες μας είναι η κ. Σπυροπούλου Λίντα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μας στέλνει καταπληκτικές αεροφωτογραφίες από το νησί και από τα Δωδεκάνησα
- Υπάρχει κάποια βοήθεια οικονομική από το κράτος; Ολες αυτές οι φωτογραφίες μόλις ανέβουν στο διαδίκτυο τις βλέπει όλος (κυριολεκτικά) ο κόσμος. Είναι και μία διαφήμιση του τόπου μας.
- Σκοπός του δικτυακού τόπου είναι να προβάλλει ανιδιοτελώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την άγνωστη της πολλούς αλλά πανέμορφη όψη της πατρίδας της από ψηλά. Και να της γινόταν πρόταση από το κράτος για Οικονομική βοήθεια… δεν θα τη δεχόμασταν.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμπολίτες της με μεγάλα Οικονομικά προβλήματα και θα ήταν πρόκληση μια τέτοια συναλλαγή με το Κράτος
Στη σελίδα της www.airphotos.gr δεν υπάρχουν διαφημίσεις. Η όρεξη και το μεράκι όλων της αρκούν για την ενημέρωση – ανανέωση της.

- Οι φωτογραφίες είναι δωρεάν για όλους;
Οι αεροφωτογραφίες διατίθενται δωρεάν για ατομική ή για εκπαιδευτική χρήση και δεν προορίζονται για εμπορική εκμετάλλευση.

- Πως μπορεί κάποιος να δει την δουλειά που κάνετε; Από το facebook και από το www.airphotos.gr ;
- Θα μας βρείτε στο Ιντερνετ
http://www.airphotos.gr/
Facebook
https://www.facebook.com/Greecefromhighabove
Blog
http://airphotosgreece.blogspot.com/
Twitter
https://twitter.com/#!/airathan
- Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την προσφορά σας!
- Και εγώ ευχαριστώ.
-----------------------------------------
Πηγή: http://www.rodosinfonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: