Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δελφοί - Άμφισσα και στο βάθος ΑΦΩΣΤΕΛόπιτα! - Υπέροχες πτήσεις την Κυριακή! UPDATED To VIDEO!

UPDATED - Προστέθηκε το βίντεο με την ιπτάμενη διαδρομή προς την ΑΦΩΣΤΕΛόπιτα!




Πολύ ωραίες πτήσεις βγήκαν τελικά την Κυριακή που μας πέρασε καλεσμένοι για την πίτα της Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας (Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ.) όπου και μαζευτήκαμε περίπου 50 πιλότοι από Πάτρα, Αθήνα, Τρίκαλα Γιάννενα και πολλές άλλες περιοχές.
Ο καιρός μας δυσκόλεψε αρχικά στην πτήση μας από τον Σταυρό Αράχωβας καθώς αν δεν έπαιρνες μεγάλο ύψος στην αρχή δεν υπήρχε δυνατότητα διάσχισης του περάσματος των Δελφών.
Έτσι οι περισσότεροι πιλότοι αφού το παλέψαμε εκεί ακριβώς πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο, προς τέρψη των τουριστών, προσγειωθήκαμε στην εναλλακτική προσγείωση. Πέρασαν μόνο 5-6 πιλότοι που τους αξίζουν πολλά μπράβο!
 Η διοργάνωση όμως τα είχε όλα προβλέψει και στα γρήγορα μετακινηθήκαμε στην επόμενη απογείωση μετά τους Δελφούς στο ''μαντρί'', δίπλα από το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά. Απογειωθήκαμε ενώ στα βράχια ψηλά από πάνω πετούσαν ήδη και όσοι είχαν από πριν περάσει από τους Δελφούς.


 Από εκεί παίρνοντας ύψος και περνώντας το πλάτωμα - πέρασμα της Μονής Προφήτη Ηλία και κατόπιν το βουνό με τις κεραίες έβλεπες μπροστά σου στο βάθος ολόκληρη την 'Αμφισσα και το βουνό της τον Κόφινα όπου από κάτω ήταν και η προσγείωση και όπου αμέσως μετά κόψαμε την πίτα της ΑΦΩΣΤΕΛ..  
Υπέροχη θέα και απίστευτη όμορφη πτήση ειδικά για όποιον δεν την είχε ξανακάνει...
Ευχαριστούμε την ΑΦΩΣΤΕΛ για την πρόσκληση και για την μίνι διοργάνωση όσο και για την υπέροχη ΑΦΩΣΤΕΛόπιτα.
 Ευχαριστούμε και τον Δήμο Δελφών που διέθεσε το λεωφορείο που μας έκανε μεταφορά και περισυλλογή. 
Μείνετε συντονισμένοι,το καλοκαίρι αναμένεται και πάλι το φημισμένο παραφεστιβάλ της ΑΦΩΣΤΕΛ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο!

Λίγες σχετικά οι φωτογραφίες που τράβηξα καθότι δεν είχα και πολύ μυαλό για φωτογραφίες, μπορείτε να τις βλέπετε - παίρνετε κατευθείαν από το σχετικό άμπουμ στο Flickr :

Επίσης μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα στην σελίδα της ΑΦΩΣΤΕΛ:

Πέρας τελετής ... ;-) Καλή χρονιά και καλές προσγειώσεις ! 

UPDATED

Afostelopita2012 H diadromi 

Video by Antonis k6

(Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη που μας το έστειλε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: